Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën Cactus: Koncept crossoveru pro Frankfurt (+video)

Jan Mička
Diskuze (4)
Koncern PSA plánuje pro frankfurtský autosalon modelovou ofenzívu. Po četných novinkách od Peugeotu se připojuje Citroën s konceptem Cactus.

Vše je postaveno na již potvrzené informaci o odchodu modelu C3. Automobilka totiž nepočítá s jeho přímým nástupcem, čímž jí vznikla díra v portfoliu. A jelikož se nyní dost sází na malé městské crossovery, je velmi pravděpodobné, že se něco podobného z tajemného konceptu Cactus nakonec vyklube.

Přísně střežená frankfurtská novinka má na čem stavět. Již v roce 2007 se totiž na tomtéž místě představil koncept C-Cactus, ze kterého nakonec nic nebylo. Až dosud. Pokud vyjdeme ze zkušeností s ostatními automobilkami, bude Cactus evolucí dříve představeného konceptu. A jak víme, od evoluce už není daleko k sériové výrobě.

Automobilka prozatím zveřejnila jen jednu jedinou fotku, ze které neplyne nic světoborného. Efektní oplastování přední části není nic nového a pokud se zaměříme na futuristicky vypadající přední světla, vězte, že ta už dosáhla sériové podoby u nové generace modelu C4 Picasso. Zbývá tedy jen vysvětlit, co se skrývá za systémem airbump, který se krátce představil v přiloženém videu. Speciální polstrování sedaček? Ochrana karoserie před drobnými ťukanci? Podle Citroënu se více informací nedozvíme dříve jak 5. září, ale znáte dnešní automobilky …

Jan Mička
Diskuze (4)
29. 8. 2013 22:39
Re: éra sa končí
Ty úzké linky jsou jen denní svícení, hlavní světla budou součástí toho plastu v nárazníku stejně jako u toho hrozného nového Picassa.
28. 8. 2013 21:35
Dala
od vrchniho vedeni ceskeho Citroenu jsem se zběžne dozvěděl, že jiz některe prototypů novych modelu videli a opravdu se máme na co těsit. Měly by vynikat zejména designem a nízkou cenou.......mělo by tedy udajne jít o velmi líbivá vozidla
Avatar - sendador
28. 8. 2013 06:59
Re: éra sa končí
To je jiste pozitivni, jen si rikam, zda to Citroen s malou vyskou svetel trochu neprehnal
Avatar - Aladeen
27. 8. 2013 21:35
éra sa končí
konečne sa pomaly končí éra natiahnutých "čínsko-kórejských" svetiel , nastáva obdobie jednoduchých , ale športovo-elegantných liniek ktoré nebijú do očí .
:yes: