Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS4 Racing: Hybridní hot-hatch z Francie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
První zprávy o Citroënu DS4 Racing se v médiích objevily začátkem září a nyní jsou k dispozici další informace.

Citroën před několika týdny na autosalonu v Paříži při světové premiéře modelu DS4 slíbil, že rodinu DS bude nadále rozvíjet. Kromě zcela nových modelů se bude samozřejmě zabývat i rozšiřováním nabídky verzí u DS3 a DS4.

Mezi nejpravděpodobnější projekty blízké budoucnosti má patřit Citroën DS4 s označením Racing nebo Sport. Podle německého magazínu Auto Bild se má jednat o sportovně laděnou verzi s hybridním pohonem. Ta by se měla stát konkurencí pro hot-hatche, jako je například Audi S3, Volkswagen Golf R a Ford Focus ST.

Ostrý Citroën by měl být vybaven známým přeplňovaným čtyřválcem 1,6 THP s výkonem 147 kW (200 k) a elektromotorem o výkonu 70 kW (95 k). Zážehový motor má pohánět kola přední nápravy a v zádi umístěný elektromotor má roztáčet zadní kola. Výsledkem by se tak stal hybridní hot-hatch s pohonem všech kol a výkonem 217 kW (295 k).

Řešení hybridního pohonného systému pro DS4 Racing by mělo být podobné jako v případě systému HYbrid4, s nímž se stane Peugeot 3008 HYbrid4 prvním dieselovým full hybridem. Jednou z možností by mohlo být i odvození pohonu pro DS4 Racing z hybridního systému pohánějícího přední kola, který PSA Group vyvíjí společně s BMW.

Citroën DS4 představený na autosalonu v Paříži má do showroomů dorazit v polovině roku 2011 a provedení Racing by se mohlo na trhu objevit v průběhu roku 2011.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)