Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën: Nové SUV ve znamení Cactusu

Tomáš Dusil
Diskuze (34)
Budoucí modely značky Citroën údajně budou navrhovány v duchu modelu C4 Cactus. Alespoň to tvrdí britský magazín Auto Express s odvoláním na Lindu Jackson, členku vedení francouzské značky.

O Citroënu Cactus si můžete myslet, co chcete. Nicméně jak se zdá, francouzská značka hodlá jeho současný úspěch dále rozvíjet. A to konkrétně s novým modelem třídy SUV. Podle Jacksonové se prodeje Citroënu zvedly v loňském roce o čtyři procenta, na čemž má zásluhu hlavně model C4 Cactus.

Jacksonová tvrdí, že značka má v plánu soustředit se na segmenty, kde vidí možnosti růstu. K nim třída SUV rozhodně patří. „Pracujeme na novém SUV, nicméně zatím neprozradím, kdy bude hotové,“ dodala.

Ve třídě vozidel pro volný čas nebyl Citroën dosud příliš aktivní. Model C-Crosser má technický základ v minulé generaci Mitsubishi Outlander a menší model C4 Aircross je pro změnu také Mitsubishi, konkrétně ASX. A to se týká nejen vozu jako takového, nýbrž i hnacího řetězce.

Vede Francie a Čína

Jednoznačně nejúspěšnějším trhem Citroënu je domácí Francie, následuje Čína a za ní možná trochu překvapivě Velká Británie. Prodejní čísla ale zahrnují také řadu DS, která je od letošního roku brána jako samostatná značka. V České republice se za minulý rok prodalo 5445 vozů značky, což znamená 11. místo s podílem na trhu 2,83 procent.

Podle Jacksonové se Citroën v budoucnu soustředí na tři klíčové prvky při navrhování nových automobilů. Jednak na design, dále na komfort a v neposlední řadě také na technologie přinášející řidiči a posádce skutečné výhody. „Je to právě model Cactus, který má přesně ty věci, které chceme dělat v budoucnu,“ říká Jacksonová.

Zajímavé je, že i přes úspěch značky v automobilových závodech, konkrétně mistrovství cestovních vozů, se v budoucnu nepočítá se sportovními modely. „Idea výkonných automobilů není slučitelná s našimi plány,“ dodává Jacksonová.

Na co ale značka rozhodně nezapomene, jsou ekologická auta - trend dnešní doby. „Jak elektromobily, tak i hybridy včetně plug-in jsou součástí naší strategie do budoucna,“ uzavírá povídání Jacksonová.

A co vy čtenáři? Také chcete, aby nové Citroëny vypadaly jako C4 Cactus? Vyjádřete se v diskuzi pod článkem.

Tomáš Dusil
Diskuze (34)
Avatar - Misanick
21. 1. 2015 08:22
Re: Tak já se tedy vyjádřím.
:yes: :yes: :yes: >:D
Avatar - dal
21. 1. 2015 08:09
Re: Rozpaky, rozpaky...
Trefil jsi to naprosto přesně! To se dá tolerovat max. u Citiga za 200 tis. i když to vlastně má otáčkoměr.
Korunu tomu nasazuje přestřelená cena o min.100 tisíc!
Avatar - Nadzvukovy
21. 1. 2015 07:42
Re: Cactus...
To čo sused?
Avatar - pumpkin
20. 1. 2015 21:52
Re: Cactus...
A čo by teda ovečka východnej európy kúpila?
Avatar - twistedTSD
20. 1. 2015 21:43
Re: Rozpaky, rozpaky...
No ty jsi expert nad experty... :-)