Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler AG postaví výrobní linku na motory v Číně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Německý koncern Daimler AG investuje do stavby podniku na výrobu motorů pro nákladní vozidla.

Zástupci koncernu Daimler AG a čínské společnosti Beiqi Foton Motor Co., Ltd. letos v únoru podepsali smlouvu o společném podniku Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd.

Mezi první úkoly patří příprava výrobní linky pro produkci motoru OM 457, používaného v evropských a jihoamerických vozidel koncernu Daimler AG. V provedení pro čínská užitková vozidla má tento motor splňovat připravovanou emisní normu Čína VI (odpovídá Euro VI).

Nový podnik na výrobu výše zmíněných motorů se začne stavět v první polovině příštího roku v těsném sousedství budovy Foton Auman ve čtvrti Huairou v Pekingu, v níž sídlí Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd.. Do tohoto podniku hodlá Daimler AG investovat 1 miliardu čínských juanů (zhruba 3,5 miliardy Kč).

Dokončení stavby nového podniku na výrobu motorů je naplánováno na rok 2014. Nová továrna má mít plochu 30.000 metrů čtverečních a v ní být zaměstnáno 500 nových pracovníků. Roční kapacita tohoto podniku má být 45.000 motorů.

Na výrobu pohonných jednotek naváže i produkce těžkých nákladních automobilů. První společně vyvinutý vůz má z výrobní linky sjet ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Magnetofon
1. 8. 2012 18:28
A do roka
A do roka sa budu do EU exportovat Cinske nelegalne kopie. Asi tak. :'-(
1. 8. 2012 13:06
12l R6 220 kW
hm. koukam cinani stoji pevne obema nohama na zemi.
zatimco u nas Tatra tak tak preziva a fabriky se zaviraji jak na bezicim pasu, cinani si jen tak na zelene louce otevrou novou motorarnu na 45tisic motoru pro tezke nakladaky a autobusy za rok a nejsou to zadne sroty, ale stejna specifikace jako evropa.

Tak jsem zvedavy, co se v evrope bude vyrabet tak za 20 let. mozna svycarske hodinky, francouzske parfemy a rusky kaviar. Asi bych se mel pomalu zacit ucit cinsky....

;-\ ;-\ ;-\ ;-\ ;-\