Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

David Brown Project 2 bude retro jako Speedback GT

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Britská společnost David Brown Automotive oficiálně oznamuje, že připravuje premiéru a zahájení výroby nového modelu. Novinka má opět spojovat klasické tvary s moderní technikou.

David Brown Speedback GT, kombinující linie šedesátých let s technikou Jaguaru XKR, představila společnost David Brown Automotive na jaře roku 2014.

Nyní o tři roky později chce tato britská firma navázat na svou prvotinu novinkou, která prozatím nese pouze interní označení Project 2. Podle zveřejněných informací má i tento model, který bude teprve druhý v historii značky, vsadit na linie inspirované britskými sportovními automobily šedesátých let dvacátého století.

K technice ukryté pod jeho karoserií prozatím nejsou k dispozici žádné bližší informace, ale očekává se, že bude podobně jako u modelu Speedback GT využito základu v podobě některého z vozů značky Jaguar. Jako nejpravděpodobnější se pak jeví F-Type, ale jaká je skutečnost se dozvíme až při představení nového modelu mladé britské značky.

David Brown Automotive v květnu letošního roku plánuje spuštění provozu ve svém novém sídle v Silverstone a zároveň s ním se máme dočkat představení nového modelu, jehož dodávky zákazníkům mají být spuštěny letos v září.

Pod kapotou všech doposud vyrobených kupé Speedback GT byl uložen kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 5,0 litru, výkonu 375 kW (510 k) a točivém momentu 625 N.m, spolupracující se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Kupé dlouhé 4,77 m, široké 2,09 m, vysoké 1,32 m a s pohotovostní hmotností 1920 kg zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,8 s, má maximální rychlost elektronicky omezenu na 250 km/h a jeho spotřeba paliva v kombinovaném provozu je 12,3 l benzinu na 100 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - netcar.xx
29. 3. 2017 09:59
Na fotkách
19 a 22 to vypadá jak rozplizlej Mini. Je spousta vkusnějších a hezčích replik.