Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 36/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Šedá Astra působí na první dojem elegantním dojmem. Nejedná se o žádnou vzhledovou revoluci, vůz se však jeví moderně a má čisté tvary, které by mohly oslovit velkou část zákazníků. Líbí se nám řešení zadních blatníků, které jsou příjemně svalnaté a spolu se záhyby C sloupku vytvářejí zajímavou kombinaci.

Kia na konci srpna oficiálně odhalila vzhled čtvrté generace modelu Sportage, až dosud však nové SUV tajilo svůj interiér a informace o nabízených motorech. Zvnějšku i zevnitř si automobil budeme moci poprvé prohlédnout na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Základní koncepce kabiny Sportage zůstala zachována s předchůdcem, celkové provedení ale působí modernějším dojmem než dosud. Automobilka tvrdí, že zapracovala na kvalitě materiálů i praktičnosti, výsledkem prací má být především vyšší komfort pro posádku.

V rámci autosalonu ve Frankfurtu, který se koná již za dva týdny, zažije svou světovou premiéru Škoda Superb s paketem SportLine. Název Sportline budou mnozí lidé znát již z modelu Favorit. Paket je pak dostupný jak pro liftback, tak pro combi. Dostupnost na českém trhu a základní cenu ve srovnání s výchozí výbavovou linií zjišťujeme. Čím se tedy SportLine liší od běžných Superbů? Vůz jezdí na nových černých osmnácti a devatenáctipalcových litých kolech, má zatmavená okna, což se u Škody označuje jako Sunset, a hlavně o 15 mm nižší podvozek pro ostřejší chování v zatáčkách.

Švédský magazín Teknikens Värld se již roky věnuje losím testům, při kterých zkouší stabilitu prodávaných automobilů při náhlých změnách směru. Ve Švédsku, kde vám právě velký a těžký los může kdykoliv vběhnout do cesty, je to důležitá zkouška. Tentokrát se zaměřili na vozy combi, v hlavních rolích tedy uvidíme dva nedávno modernizované vozy, Mazdu 6 Wagon a Hyundai i40 kombi. Vyhýbací manévr je zkoušen v různých rychlostech, až se najde ta mezní, kterou vůz ještě zvládne. Mazda 6 si vedla velmi dobře, mezní rychlost byla 73 km/h a je zajímavé sledovat, jak pouhý 1 km/h navíc dokáže auto rozhodit.

Akční film Mad Max: Zběsilá cesta byl jedním z neočekávanějších snímků letošního roku. Rozpočet ve výši 150 milionů dolarů umožnil obsazení kvalitními herci (Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult a další), ale také vývoj speciálních automobilů, které alespoň v upoutávce vybuchují jako petardy. Skupina s názvem Devin Super Tramp si ji vzal jako vzor a vytvořil klip podle vlastní fantazie.

Jak to vypadá, když Opel Omega nabere ve vysoké rychlosti zboku malou Toyotu Starlet nebo naopak zezadu narazí do předchozí generace Volva V70? To vše ukazuje následující video testovacího centra DTC. Je třeba zdůraznit, že onou vysokou rychlostí se myslí zhruba 200 km/h, nárazy jsou tedy opravdu děsivě silné.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)