Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Polestar 2 se ukáže ještě před Ženevou. Zatím láká na zadní světla

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Jednou ze ženevských premiér bude i představení modelu Polestar 2, prvního elektromobilu nově vzniklé značky úzce spjaté s Volvem. Konkurent Tesly zatím ukazuje svou zadní část.

Společnost Polestar byla dříve dvorním ladičem modelů automobilky Volvo. Před časem z ní ale švédská automobilka udělala značku se zcela novým zaměřením, a sice na výkonné elektromobily. Tedy elektromobily teprve budou, prvním produktem samostatné značky je Polestar 1 s plug-in hybridním pohonem, čistě na elektřinu bude jezdit až Polestar 2, jenž se nám letos představí na ženevském výstavišti.

Velikostně má jít o konkurenta Modelu 3 od Tesly, ve kterém elektromotory v útrobách poskytnou výkon okolo 400 koňských sil a akumulátory zase obstarají dosah 500 kilometrů na jedno nabití.

Oficiální cestou se vůz zatím prezentuje jen po částech. Nejnovějším přírůstkem se stal pohled na záď, která odhaluje design zadních LED světlometů. Jsou vykrojené obdobně jako u Polestaru 1, avšak dole pod víkem zavazadelníku spojené vodorovnou linkou, což bude zejména v noci tvořit zajímavou show.

Tvůrci z Polestaru zároveň prozrazují, že „dvojka“ bude prvním sériově vyráběným voze na světě, který dostane zcela nový informační systém Googlu Android HMI. Ve standardu tak budou obsaženy třeba Google Mapy nebo oficiální Play Store.

Video se připravuje ...

Na debut nového automobilu nemusíme čekat až do ženevského autosalonu. Polestar 2 se oficiálně představí 27. února ve švédském Göteborgu. Perlička? Premiéra proběhne výhradně online. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby Polestar neuvedl i hodně zajímavý důvod: zkrátka nechce, aby letadla letící na premiéru zbytečně znečišťovala životní prostředí.

Na první seznámení s Polestarem 2 si tedy počkáme na ženevské výstaviště. Jen připomeňme, že autosalon startuje prvním tiskovým dnem 5. března. My pro vás první dojmy budeme sbírat už o den dříve.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
15. 2. 2019 12:33
To nevymyslíš...
Tedy udělat ze schopné tutningové firmy, která po léta úspěšně přiostřovala v sérii dost tupá Volva (myšleno výhradně z hlediska požitku z dynamické jízdy), výrobce elektromobilů, to je fakt hnus a totální úpadek... 8-s 8-s 8-s :no: