Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Evropské internetové auto snů je Mercedes-Benz S Coupe

Michal Fokt
Diskuze (17)
Zajímá vás, jaká automobilová novinka se nejvíce líbí evropským uživatelům internetu? Možná vás to překvapí, ale je to luxusní kupé třídy S od Mercedesu.

Různých anket a průzkumů je na internetu obrovské množství, některé jsou díky počtu zúčastněných důležitější, než jiné a co se týče automobilové branže v Evropě, mezi nejvýznamnější patří Internet Auto Award, jenž organizuje německý portál autoscout24.de. Letos se konal už 12. ročník a pokud i zde nefunguje "syndrom ADAC", mělo se ho zúčastnit 191.363 respondentů, což už je pořádné číslo.

A k jakému výsledku se dobrali? Možná vás to s ohledem na to, jak dopadají podobné soutěže v tuzemsku, překvapí, ale vítězem rozhodně není žádný masově prodávaný mainstream, SUV, ba dokonce ani exotický supersport, jenž se někde také coby vysněné auto objeví. Vůbec ne. Zdá se, že tajnou internetovou láskou respondentů z Německa, Francie, Belgie, Nizozemska, Francie, Itálie, Rakouska, Švýcarska a Španělska je... luxusní kupé Mercedes-Benz třídy S, tedy zástupce dnes již téměř vyhynulé kategorie!

Také vás výsledek překvapuje? Pak vězte, že anketa má překvapení ještě jedno - redakce, která do soutěže vstoupila s oceněním pro design a techniku (od roku 2006) vybrala v první kategorii... Citroën C4 Cactus. Technickou inovací je pak BMW Laserlight, což v Audi určitě moc rádi uslyší.

Snad každá anketa má i své dílčí vítěze. Nejúspornějším vozem je podle čtenářské jury Internet Auto Award Toyota Auris Touring Sports Hybrid (hurá, kombík), třídu "Nejrychlejší auto" ovládlo Ferrari LaFerrari, nejlepším elektroautem je BMW i8 (není to náhodou hybrid?) a kategorie "Nejvýhodnější auto" patřila Opelu Adam.

Michal Fokt
Diskuze (17)
Avatar - Belo13
10. 7. 2014 09:43
parada
Az na ten cerveny interier je to paradna kara :-)
6. 7. 2014 20:52
Po mojich rozsiahlych skusenostiach
na auto.sme.sk by som to tipoval na Mazdu 6, Toyotu Avensis, Subaru Legacy alebo podobne strasidlo. Naozaj sa mi nechce verit, ze NEMECKY Mercedes je snom tolkych ludi. Aj ked je mi jasne, ze tento prieskum bol kupeny Mercedesom za ucelom marketingu proti japonskym autam. >:D >:D >:D
Avatar - Ham.
6. 7. 2014 20:36
Re: 6 Series
Že tam by se vzadu, na rozdíl od 6er, pár podobných rysů našlo :-)
Avatar - flyboyeda
6. 7. 2014 19:46
Mě se to S coupe pořád neche líbit
sice by bylo fajn ,že by mi ho všichni záviděli,ale nijak zvlášť se mi nelíbí

Cl se mi líbilo víc, ale možná bych si zvykl :-)
Avatar - happy_driver
6. 7. 2014 18:21
Re: Auto by malo byť hlavne praktické - ako žena
Vzadu sa to nezmenilo - v zmysle priestoru. Sedel som tam len pre vyskusanie pocitu, je to OK. No a vpredu - uzasny komfort, pohodlie...vystupoval som strasne nerad. Kto mohol skusit, bude s autom snov suhlasit. :yes: