Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

F1 2017 vychází již za týden. Pět novinek, které byste o hře měli vědět

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Vydání herního titulu F1 2017 se blíží a tvůrci z Codemasters nás masírují spoustou informací a videí. Na co se můžeme těšit?

Do oficiálního zahájení prodeje hry F1 2017 zbývá přesně týden a fanoušci jsou z připravovaných novinek nadšeni. Společnost Codemasters, která oficiální herní titul Formule 1 připravuje již od roku 2010, nás o inovacích průběžně informuje prostřednictvím blogu i videí.

Připomeňme, že novinka dorazí do online storů a kamenných prodejen 25. srpna a k dispozici bude nejen pro PC hráče, ale i majitele konzolí Xbox One a PlayStation 4. Ještě před prvním spuštěním si připomeňme, co nového nás tu oproti předchozímu ročníku čeká. Novinek je totiž požehnaně.

Klasické monoposty

Jednou z prvních informací byl návrat klasických monopostů. Pod taktovkou Codemasters se vozy ze starších ročníků objevily ve hře pouze jednou, v roce 2013. Nově zde naleznete dvanáct historických aut, včetně jednoho bonusového McLarenu, který obdrží jen předobjednávající a kupující v první den.

Konkrétně se jedná o monoposty Ferrari (z let 1995, 2002, 2004, 2007), McLaren (1988, 1991, 1998, 2008), Williams (1992, 1996), Renault z roku 2006 a sedm let starý Red Bull, se kterým Sebastian Vettel získal první mistrovský titul. Podívejte se na kousky britské stáje z Wokingu, zejména McLaren z roku 2008 s mnoha drobnými aerodynamickými prvky. Nádhera!

Video se připravuje ...

Rozšířená kariéra

V roce 2015 byla hra poprvé produkována pro konzole nové generace (Xbox One, PS4), avšak k překvapení všech zde chyběl tradiční režim kariéra. Nemohli jste si tedy vytvořit vlastního jezdce a závodit šlo pouze za reálné piloty. Po bouři nevole fanoušků se o rok později režim vrátil a tvůrci za něj sklidili velkou pochvalu.

A letos to má být ještě mnohonásobně lepší. Kariéra je totiž celkově propracovanější a nabízí širokou paletu možností. Pocítíte to hned na začátku, na výběr bude z více přileb a přibudou i ty, které vytvořili samotní hráči.

V „příběhu“ se objevuje zcela nová postava, je zde také více interakcí a míst, na která se můžete podívat. Zatímco v loňském vydání jste mezi závody seděli pouze v kanceláři, teď už zamíříte i do pitlane či přímo mezi inženýry. Malá, ale sympatická drobnost.

Opomenout nesmíme ani nové možnosti pro tréninkové jízdy – budete se zde učit spořit palivo, šetřit pneumatiky či maximalizovat závodní tempo. To vše také v nočním Monaku, kde se sice v reálném světě po setmění nejezdí, ale ve hře to vypadá fantasticky.

Výzkum a vývoj

I tuto oblast z loňského roku hráči velmi dobře znají, letos však bude ještě propracovanější. V průběhu sezony budete moci provést až 115 různých vylepšení motoru, převodovky a dalších součástí formule.

Zajímavou inovací je také indikace stavu pohonné jednotky. Hra se tím zase o něco více přibližuje realitě. Komponenty ústrojí už nevydrží nekonečně dlouho a postupně se opotřebují. Sem tam nějakou vyměníte a až počet kusů překročí pravidly stanovený limit, dostanete penalizaci. Jezdci týmu McLaren-Honda by o tom v posledních třech letech mohli vyprávět…

Video se připravuje ...

Jízdy pro vyvolené

Vraťme se ještě na chvíli ke klasickým monopostům a nové postavě. Zatím neznáme podrobné pozadí příběhu, ale pravděpodobně půjde o někoho, kdo vás během kariéry bude zvát na akce s těmito auty. Vůbec poprvé se tak historické vozy stávají součástí kariérního režimu.

Dá se předpokládat, že kromě běžných tratí a nočního Monaka vyzkoušíte při jízdách pro vyvolené také další inovaci…

Alternativní okruhy

Ano. Součástí hry F1 2017 budou i alternativně sestavené dráhy okruhů, na kterých se závody šampionátu konají. Codemasters novinku přináší tak trochu s křížkem po funuse, protože třeba titul Project CARS nabízí světově známé tratě v mnoha a mnoha layoutech.

Potvrzeny jsou zatím alternativní verze tratí ve Velké Británii, Bahrajnu, USA a Japonsku. Pravděpodobně ale budou následovat další.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
18. 8. 2017 13:45
halooo redakcia
je fakt problem vypnut ten debilny autoplay? Neskutocne to otravuje a ked som na mobile mina data...

snad kto chce si to dokaze 1 klikom spustit ;)