Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift SsangYong Korando vyzrazen na brožuře

David Bureš
Diskuze (4)
Jihokorejské SUV SsangYong Korando se po modernizaci přiblíží svým designem modelu Rodius.

SsangYong pracuje na modernizaci modelu Korando. Faceliftovaná verze má už blízko k zahájení prodeje, po internetu kolují špionážní fotografie odhaleného auta, nyní na světlo světa vyplula brožurka představující tento automobil.

Korando čeká výrazná změna designu. Korejské SUV dostane přepracovanou příď s novými světlomety a maskou chladiče. Také vzadu jsou jiná koncová světla. Těmito změnami se Korando svým vzhledem přiblíží MPV Rodius a pickupu Korando Sports.

Výrazné změny najdeme také v kabině auta. Korando se dočkalo nové centrální konzole s dotykovou obrazovkou, která se podobá řešení z některých modelů Hyundai. V nabídce budou tři různá barevná provedení interiéru.

Nabídka motorů se nemění, k dispozici jsou podle daného trhu benzinový dvoulitr o výkonu 110 kW a dvě varianty dvoulitrového turbodieselu se 109 kW a 129 kW. V Česku je však aktuálně dostupná pouze silnější verze naftového agregátu.

Motory spolupracují se šestistupňovým manuálem, nebo automatem se stejným počtem stupňů, za příplatek je nabízen i pohon všech kol.

Zatím není jasné, kdy bude modernizované Korando debutovat. Možná je ale samozřejmě premiéra na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Na trhu je v současnosti třetí generace SsangYongu Korando, která se prodává od roku 2010. Už loni automobil prošel mírným faceliftem, kdy se dočkal retuší vzhledu, vylepšení odhlučnění a rozšíření nabídky motorů o benzinový čtyřválec.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - WinDiesel
8. 8. 2013 09:15
Re: len brozura?
Ono to hlavně chce, aby už dorazil ten slibovaný menší model a v showroomu si lidi všimnou i Koranda.
Avatar - Aladeen
7. 8. 2013 23:11
Re: len brozura?
Palec hore ! Je to veľmi zaujímavé auto , jeho dizajn sa mi páči a zdá sa že tak skoro nezostarne . Interiér vyzerá Luxusne :yes: ;-)

Toto auto je veľmi podceňované a aj málo medializované !
Avatar - 3_diamanty
7. 8. 2013 21:29
len brozura?
a co tak sem hodit oficialne foto po inovacii? na nete uz su snad vsade len tu nie...

[odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]

vyzera paradne ;-) , v interieri to sice zavana hyundaiom ale to by som ja s radostou prekusol >:D :yes: