Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari FXX podepsané „Schumim“ míří do aukce

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Vzácná „hardcore“ varianta běžného Ferrari Enza, model FXX, míří do aukce. Vůz je speciální nejen tím, že jde o poslední zákaznický automobil, ale rovněž je podepsaný Michaelem Schumacherem.

Červeno-bílé Ferrari FXX s pořadovým číslem 29 právě míří do aukce v Berlíně. Ačkoliv bylo těchto vozů třicet, tohle je poslední zákaznický kup, protože ten třicátý černý patří samotnému Michaelu Schumacherovi, který jej dostal od Ferrari darem.

Automobil má najeto 2400 kilometrů a byl vyroben v roce 2006. K jeho pohonu pak slouží masivní atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,3 litru, který disponuje výkonem rovných 800 koní. Vůz nemá homologaci pro jízdu na silnicích, jedná se tak o čistě okruhovou hračku. Ve své době šlo o technicky nejpokročilejší Ferrari.

Zajímá vás cenovka za tento skvost? Cena v rámci aukce začíná na 1.000.000 eur, což v přepočtu dělá lehce přes 27 milionů korun. Očekává se, že částečně i díky podpisu Michaela Schumachera na přední části vozu by mohla konečná cenovka výrazně stoupnout, možná až přes 2.500.000 eur, což je cena, za kterou se prodával nástupce v podobě modelu FXX K. I samotné FXX pak nebylo levné, původně stálo 1,5 milionu eur.

Pokud byste snad chtěli bojovat o tento mistrovský kousek v aukci, pak vězte, že ta bude probíhat v sobotu 26. září.

Doporučujeme

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - ericho33
8. 9. 2015 23:00
A sakra...
26.9. som akurát na cyklo-burčáku na Morave... >:-[]
8. 9. 2015 17:23
Re: Vidím skutečně
To je špunt od starší Schumiho vany, hezkej detail.
Avatar - Stejsn
8. 9. 2015 14:59
Vidím skutečně
na dvířkách od kastlíku kvaněšpunt? I s tím proslulým řetízkem? Jestli jo, tak mám doma funglovku náhradní díl pro FXX, prodám nejvyšší nabídce!