Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari v Goodwoodu: Hvězdy F1, zelené LaFerrari a F12 TRS (video)

Jan Mička
Diskuze (6)
Festival rychlosti v Goodwoodu je sice pro letošek za námi, vzpomínky však zůstanou i díky následujícím videím.

Pro britské motoristické fanoušky je Festival rychlosti v Goodwoodu dost možná důležitější, než kterýkoliv jiný svátek, výročí, nebo možná i svatba. Ačkoliv se letošní ročník nesl ve znamení 120. výročí účasti automobilky Mercedes-Benz v motorsportu, chybět nemohla ani rozsáhlá expozice Ferrari.

Vedle závodních jezdců Formule 1 se na startu slavného „závodu“ do vrchu postavily zajímavé osobnosti. Jednou z nich byl také Jay Kay, zpěvák skupiny Jamiroquai, který na panství přivezl ukázat svoje nové LaFerrari. Zatímco drtivá většina zdejších Ferrari byla vyvedena v červeném, případně žlutém laku, britský funky-jazzový zpěvák sáhl po zelené. Dle jeho slov má barva odkazovat na italskou státní vlajku, kdo však ví, co za nezvyklou volbou nakonec doopravdy bylo.

Vedle všech těch Italií, Californií a monopostů Formule 1 se však představil jeden velký unikát – otevřené Ferrari F12 TRS, které je postaveno na základech F12berlinetta. Jako inspirace při návrhu designu sloužilo Ferrari 250 Testa Rossa z roku 1957, odkud pochází také název TRS. Není však z levného kraje – konkrétní kousek stojí 4,2 milionu dolarů (asi 85 milionů korun), čímž se s největší pravděpodobností zařadil na vrchol žebříčku nejdražších produkčních Ferrari.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - Variotek
1. 7. 2014 16:43
Člověk
se chce nejen podívat na skvělé vozy, ale i poslechnout nádherný zvuk a tvůrce videa mu ten zážitek díky "skvělému" hudebnímu doprovodu odmítá umožnit, video jsem ani nedokoukal. Takové "umělce" mám fakt rád....
Avatar - Petrolhead_CZ
1. 7. 2014 16:05
Re: Mám velmi silný pocit,že tento zločin
:yes:
Avatar - Czerwik
1. 7. 2014 15:46
Re: Mám velmi silný pocit,že tento zločin
hmm purple... :-) [odkaz]

orange... [odkaz]

a čo tak losos či čo to je >:D [odkaz]
1. 7. 2014 14:30
Re: Mám velmi silný pocit,že tento zločin
Červená je červená, ale jsou horší barvy než tahle zelená...oranžová, fialová by určitě vypadali hůř ;-)
Avatar - 3_diamanty
1. 7. 2014 13:48
Re: Mám velmi silný pocit,že tento zločin
mozno sa inspirovali tou zelenou farbou "mantis" od lamba ... samozrejme cervene ferrari je cervene ferrari .. v tom pripade niet co pokazit