Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Chrysler Automobiles: Zpoždění nových modelů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (40)
Koncern Fiat Chrysler Automobiles opět mění plány v uvádí modernizovaných a nových modelů a to především u svých severoamerických značek.

Začátkem letošního roku zástupci Fiat Chrysler Automobiles hovořili o rozšiřování nabídky o 20 nových modelů během dvou let, ale nyní tento plán dostává mírné trhliny v podobě zpoždění několika vozů značek Ram Trucks, Jeep, Dodge a Chrysler.

Informace o změnách v uvádění modernizovaných a nových modelů výše zmíněných značek zveřejnila agentura Reuters. Podle neoficiálních zpráv za mini mohou stát snahy Sergio Marchionne o získání silného partnera pro vývoj nových modelů, ale může se jednat i o změny související s investicemi do vývoje nových modelů italských značek v čele s Alfou Romeo.

Podle dostupných informací se přepracovaná modelová řada pick-upů Ram 1500 nepředstaví v polovině roku 2017, ale až v listopadu stejného roku.

Premiéra nástupce Jeepů Patriot a Compass je údajně odložena o šest měsíců od původního termínu plánovaného na jaro roku 2016. Posun o několik měsíců ze začátku roku 2017 na července stejného roku čeká Jeep Wrangler, zatímco Grand Cherokee se zdrží celý rok a dorazí až v roce 2018.

Se současnými modely si bude muset nejdéle vystačit značka Dodge. Kompaktní sedan Dart se má nástupce namísto roku 2016 dočkat až v letech 2019 nebo 2020. Technicky spřízněné modely Charger a Challenger si na nástupce mají rovněž ještě počkat až do roku 2018 nebo 2019.

Zpoždění v uvedení nového modelu se pak nevyhne ani Chrysler, jehož model 300 bude ve stejné situaci jako sesterské modely značky Dodge.

Na rozdíl od severoamerických značek se podle dostupných zpráv nemá již nijak zpozdit revitalizace Alfy Romeo a naopak se údajně můžeme dočkat i uvedení některých jejích modelů před původně plánovanými termíny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (40)
Avatar - Barrichello
5. 6. 2015 11:08
Re: Bariku,
protože v osobákách FCA v USA tvrdě spíš, krom Dartu a 200ky neuvedli nic nového, zbytek ej jen vylpšení původní produktů Cerberusua Daimleru.

A Dart v USA zrovna moc kladně nepřijali.

GM je na tom v osobákách daleko lepší, má pestřejší nabídku a daleko víc konkurenceshopnou.
Avatar - wakantanka
5. 6. 2015 10:25
Re: Bariku,
Myslím, že je potrebné sa na celý problém pozrieť viac zoširoka. Fiat síce do Chrysleru vstúpil dávnejšie ale faktické ovládnutie prebehlo len toť nedávno. Vďaka tomu aj stál vývoj spoločných platforiem a na nich nadväzujúcich modelov. Machione na to ide podľa mňa celkom logicky. Oživuje a rozbieha značky, ktoré síce nebudú predávať milióny kusov ale pri zdieľaní koncernovej techniky mu zarobia peniaze a zdvihnú image vnímania koncernu ako celku nielen u verejnosti ale aj u bánk a investorov. Nehovoriac o tom, že tzv. prémiové značky zaplatia náklady na vývoj a ryžovať sa bude potom keď sa daná technika posunie do mainstreamu. Ja v tomto počínaní vidím silnú inšpiráciu u VW akurát adaptovanú na iné podmienky.
Avatar - wakantanka
5. 6. 2015 10:11
Re: alfa
Vieš Topper, tvoj problém je že sa na svet dívaš veľmi zjednodušenou optikou chalana z Ťahanovského sídliska, ktorý napriek pokročilému veku stále žije s rodičmi, chodí do práce a bavia ho autá. Neber to ako nejaký útok, ale sám musíš uznať že je to tak. Lenže svet nekončí pri Prešove či Bratislave, tam naopak na západ práve začína. Zamestnanosť a kúpyschopnosť na úplne inej úrovni a množtvo rôznych ľudí, ochotných zaplatiť aj za malé šmrncovné auto cenu 2-izbového bytu u nás značný. Ja na tvoje konštatovanie o Mi-te položím otázku inú. Kto si to na Slovensku kúpil keď to bola novinka a koľko sa ich asi tak nových predalo? Ja sa Alfou nechám prekvapiť, príde čochvíľa sedan, verím že onedlho z neho odvodené kombi. Následovať má SUV. Každý tu pindá na Machioneho, ale v podstate zatiaľ do čoho sa pustil to má úspech. Ten chlap a team okolo neho očividne veľmi dobre vie čo robí/ia a ja im držím palce.
5. 6. 2015 10:09
Re: ech....
... zajímavé že některé týmy to štěstí mají skoro pořád, a některé nikdy.... náhoda, co?
5. 6. 2015 09:44
Re: alfa
Tak přesně :yes:

Ado je bláboly.