Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Ducato Truckster: Dragster kategorie N1

Ladislav Čermák
Diskuze (16)
Tak zásadní událost, jako uvedení nové generace úspěšné dodávky Fiat Ducato, si zasloužilo neobvyklý způsob prezentace

Závodní dodávka á la Formule 1, to už tu bylo. Konkurenční Ford Transit si na sebe při prezentaci dokonce vzal podobu rallye-speciálu. Co tedy italským designérům zbývalo? Odmítli násilné repliky různých speciálů a při své práci se pořádně rozmáchli. Prolomili další konvenci a zplodili zmenšeninu závodního tahače, a to rovnou pěkně ospoilerovaného speciálu, za jehož vzhled by se nemusel stydět ani Gerd Körber.

Tak tedy v roce dvacátého pátého výročí zahájení výroby jedné z nejúspěšnějších dodávek, jichž se prodalo již přes 1,7 milionu jednotek, přichází na právě probíhající madridském autosaloonu premiéra zbrusu nové, teprve třetí generace. Tu Italové pořádně oslavili, jak se na jejich temperament sluší. A tak vznikl 6,48 m dlouhý, 2,55 vysoký a 2,49 široký prototyp, pojmenovaný příhodně Fiat Ducato Truckster. Na tvorbě velice emotivního prototypu se kromě Fiat Style Centre podílely i firmy Bosch SpA, Behr GmbH, SEWS CABIND SpA (Sumitomo Group) a Denso Thermal System SpA.

Velmi silný dojem potom dotvářejí obdivuhodné detaily, jako 28palcová kola, LED-světlomety, hydraulicky výklopné křídlové dveře, začerněná okna či výrazný aerodynamický kit. Hlavním účelem, kromě přilákání pozornosti, je posílení image Fiatu Ducato jako univerzálního dopravního prostředku. Tisková zpráva výrobce se také mimochodem chlubí tím, že Ducato je nejpoužívanějším základem pro stavbu caravanů - 2 ze 3 vyrobených nesou na přídi emblém Fiat.

Ladislav Čermák
Diskuze (16)