Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Uno Roadster: Koncept pro Sao Paulo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Nový brazilský Fiat Uno posloužil jako základ pro stavbu konceptu dvoumístného roadsteru.

Na mezinárodním autosalonu v Sao Paulu se představil koncept Fiat Uno Roadster. Vznikl na oslavu 35 let působení Fiatu v Brazílii, i když toto výročí připadá až na příští rok.

Základem pro Fiat Uno Roadster je samozřejmě pětidveřový hatchback Uno, který byl na brazilský trh uveden letos v květnu. Koncept se od sériového modelu neliší pouze absencí střechy, ale i chybějícím druhým párem dveří a pouze dvoumístným interiérem.

Hranatost tvarů výchozího sériového Una v případě Roadsteru podtrhují nové agresivně tvarované nárazníky a dvojice ochranných oblouků za sedadly. Přední nárazník kromě množství vstupů vzduchu zaujme i denními světly z LED. Záď přitahuje pozornost novými zadními svítilnami a v podélné ose umístěnou dvojicí obdélníkových koncovek.

Koncept, který byl vyvinut zcela v režii inženýrů brazilského Fiatu, má důkladně vyztuženou karoserii, sportovní podvozek a stojí na 17palcových litých kolech. K jeho pohonu slouží přeplňovaný čtyřválec 1,4 T-Jet s výkonem 112 kW (152 k). Fiat Uno Roadster má dosahovat maximální rychlosti okolo 200 km/h.

V případě kladného přijetí veřejností by mohla vzniknout omezená série.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - dr.biker
24. 10. 2010 15:31
Interiér
Tak za interiér Fiatu dávám :yes:
Ale ta karosérie se mi nějak nelíbí, hlavně ten předek.
Avatar - gld
24. 10. 2010 14:17
koncept
Hm, celkom sa mi to páči, má to šmrnc..videl by som to na konkurenciu renaultu wind alebo micry cc (ak sa to ešte vyrába)

Takže rozhodnutia o obmedzenej sérii prinajlepšom mrzia, s dobrou cenou by to malo nádej na úspech