Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Fiat Freemont – Ital z Ameriky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (50)
Mezi letošní novinky automobilky Fiat se zařadil i model Freemont, který vychází ze severoamerického Dodge Journey.

Exteriér Fiatu Freemont se od výchozího Dodge Journey odlišuje v předních partiích nově navrženým nárazníkem a maskou chladiče. Zadní část auta se chlubí novým nárazníkem a svítilnami z diod. K úpravám designu exteriéru patří i vlastní vzhled litých kol.

Fiat Freemont je na italském trhu v současnosti nabízen s pohonem předních kol v kombinaci se vznětovým motorem 2,0 MultiJet v jedné ze dvou výkonových verzí. Zákazníci mohou volit provedení s výkonem 103 kW (140 k) nebo 125 kW (170 k). V obou případech motor spolupracuje s manuální převodovkou.

V průběhu letošního roku bude Freemont dostupný i s pohonem 4x4, s automatickou převodovkou a ve dvou motorizacích, 2.0 MultiJet 125 kW (170 k) a benzinový motor 3.6 V6 203 kW (276 k).

JAKE.AUTO.CZ: Fiat Freemont (přehled článků)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (50)
Avatar - Barrichello
9. 6. 2011 10:01
Re: Bude to propadák
První dva Freemonty prodány, dle statistiky SDA, ale zřejmě to jsou předváděčky :-)
10. 5. 2011 13:43
Re: Bude to propadák
no upgrade jde vždycky - jen mi jde proti logice - což snad bude mít automobile torino vychytanější - upgradovat sérii, kvůli tomu, aby to chvilku vydrželo..... a zase uznej, že třeba pro drahuši tam dát něco "kousavýho", aby pokaždý při zabrždění mázla makeupem čelní sklo.... kdo by to pak furt myl........ ;-)
k těm TPM - mám to od kluka, který občas čuchne k amerikám, ale jako hlavní náplň dělá evropu a japonce - prý je to citlivé na změnu rozměru gum jiného než určeného - Dodge a Jeep - a potom prý občas odejdou ty senzory....... Ber to tak, že já jsem jenom "user" ne mekánik a věřím, tomu, co lidi řeknou...........
Avatar - Barrichello
10. 5. 2011 11:00
Re: Bude to propadák
Ale jo, originál brzdy nevydrží moc, pokud s tím někdo jezdí pilu, ale pokud se tam dá něco lepšího, je to OK.
V USA/Kan se jezdí 120, tam to stačí.

Tady se jezdí víc = rychleji to odchází.
Ale na netu je asi 50 druhů destiček a asi 20 druhů kotoučů pro Journey, jen si vybrat.

O TPM teda nic nevím že by zlobilo.
9. 5. 2011 11:53
Re: Bude to propadák
Počkéééj - to nebyla sranda - možná se budeš smát, ale když jsem pouštěl Forestera a měl vyhlídlého Otíka, tak se mi připletl do cesty Journey hnaný na čtyři - Protože nejsem zrovna vyznavačem olizování plastů a posledních výstřelků v interiéru - tak jsem začal vážně uvažovat - a teď poslouchej - vnitřek - na můj vkus i potřeby dobrý - velmi prostorný a řekl bych i příjemný - proto se docela těším až se mrknu na Volněsmontuj........ No ale - když jsem se začal pídit - nejen po internetových forech, ale i u někoho, kdo má praktické zkušenosti se servisem - myslím skutečného mechanika, ne měniče dílů.... tak jsem začal narážet - brzdy u tohohle auta - nevím čím to je - jdou do kytek velmi brzy - zbytek skupin, tak nějak v průměru amerik, ale občas se stává, že blbne TPM - a moc lidí na to mašinku tady nemá - tedy krom ofika servisy..... Takže nakonec je doma Otík....... asi tak........
Avatar - Barrichello
9. 5. 2011 10:21
Re: System pohonu
Ty neumíš anglicky?
To by ses měl naučit >:D :-)