Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford chce údajně prodat většinu zbývajícího podílu na Mazdě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Americká automobilka Ford Motor plánuje prodat téměř celý svůj zbývající podíl v japonské Mazdě, kterou dříve kontrolovala.

O víkendu to japonskému listu Nikkei sdělil informovaný zdroj. Obě firmy však zprávu podle agentury Reuters označily za spekulaci a prohlásily, že na jejich vzájemné strategické alianci se nic nemění.

Ford údajně o prodeji jedná s japonskou obchodní společností Sumitomo a dalšími místními firmami. Rozhodnutí by podle zdroje mělo nastat do konce tohoto roku.

Svazek Mazdy s Fordem zeslábl v roce 2008, kdy Ford kvůli krizi automobilového trhu potřeboval peníze a snížil svůj třetinový podíl v Mazdě až na nynějších 11 procent.

Podle Nikkei chce Ford snížit svůj podíl v Mazdě na tři procenta nebo méně, aby přestal být největším akcionářem firmy.

Podíl Fordu v Mazdě měl na konci týdne tržní hodnotu 42 miliard jenů (devět miliard Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
19. 10. 2010 21:12
Re: vývoj Ford
Ironie, ok. :-) :yes:
19. 10. 2010 21:07
Re: vývoj Ford
1.) Ford mel prvni svoje seriove vyrabene hybridy uz v roce 2004. ;-) Dokonce Mazda ma svuj hybrid v US pod licenci Fordu (Mazda Tribute Hybrid), ale nedavno Ford Mazde odmitl dat novejsi verzi jeho systemu, Mazda misto aby vyvijela vlastni, bude nakupovat licenci od Toyoty. Coz je "divne", kdyz jsou u Mazdy takovi borci, ze jim nevadi zebra u Toyoty.....
Ze vývoj Volvu utnul Ford, to je jedine dobre, proc by Ford mel vyvijet neco 2x.

2.) Do vývoje tahal Mazdu a Volvo z toho duvodu, aby mohli pouzivat jeho globalni platformy, chtel jim umoznit na jeho platformach pouzivat jejich pohone jednotky, viz treba Ford C1. ;-)

Ale tato pro Ford spise vice kontraproduktivni sluzba Mazde a Volvu bude, doufejme, casem upne utlumena. >:D Jen at makaji pekne sami... >:D
19. 10. 2010 19:53
Re: vývoj Ford
Pokud to bylo na mně tak si to znovu přečti a pochopíš ironii, pokud to bylo na někoho jiného pak sorry.
19. 10. 2010 18:20
Re: vývoj Ford
Vem si sve prasky a cti:
Změna by mohla podle automobilových analytiků Mazdě jedině prospět. Získala by totiž větší flexibilitu. Akciové trhy ale jejich optimismus nesdílí, na zveřejnění zprávy zareagovaly akcie Mazdy téměř okamžitě 5procentním propadem. >:D
[odkaz]

Pak kdo koho potrebuje...

Ford dokazuje, ze ani Volvo ani Mazdu nikdy vazne nepotreboval, jen s nimi ztracel svuj drahoceny cas a penize, ktery/e mohl vlozit do sveho Lincolna nebo jeste lepe do vsech Fordu tak, aby treba zakaznik mohl koupit Focus MKII s pohonem vsech kol a nemusel jit pro Golfa 4Motion.... ;-\
Avatar - eLzyx
19. 10. 2010 16:13
Re: vývoj Ford
1.) Tak proč Ford doposud nepředstavil nic inovativního? Proč jsou současné Fordy jen vykradenými nápady z ostatních dříve vlastněných automobilek? K tomu hybridu ... Volvo mělo prototyp plugin hybridu na bázi C30 (první fotky jsou z počátku roku 2007), vývoj utnul Ford. Se svým prototypem hybridu přišel Ford až později.
2.) bla bla bla. Jak lépe? Tak proč do toho vývoje tahal Mazdu a Volvo, když by to zvládl lépe?
blbce tu ze sebe děláš akorát ty :no: