Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta bude možná Genesis, Isis, Phoenix nebo Cuga

Dan Vořechovský
Diskuze (37)
S novou generací malého vozu možná dojde i ke změně jeho názvu. Ve hře jsou pravděpodobně čtyři názvy.

Podle neoficiálních informací s novou generací malého vozu Ford Fiesta nepřežije se starým designem ani název tohoto automobilu. Malý automobil s názvem Fiesta se přitom prodává již více než 30 let. Z Fordu unikají zprávy, podle kterých se odpovědní pracovníci domnívají, že s radikálním odchýlením nového modelu od toho stávajícího je čas na změnu názvu automobilu.

Neověřené informace hovoří o tom, že Ford zkoumá právní dostupnost tří názvů, přičemž čtvrtý si již zaregistroval. Mezi zkoumané názvy patří Genesis, Isis a Phoenix. Proti názvu Genesis by pravděpodobně mohl něco namítat například korejský Hyundai. Čtvrtým, již zaregistrovaným, názvem je Cuga, které však pravděpodobně Fiestu nenahradí.

Ve Fordu je na druhou stranu údajně stále dost lidí, kteří si myslí, že by nebylo dobré se názvu Fiesta tak rychle zbavovat, protože si vůz za dobu své existence vydobyl dobré jméno. Malý vůz s tímto názvem začal Ford vyrábět už v roce 1976. Novou Fiestu chce však automobilka pojmout velmi globálně, což je zřejmě jeden z důvodů, proč se o změně názvu uvažuje. Například na severoamerickém trhu název Fiesta příliš znám není a mohl by připomínat nepříliš povedený Ford Festiva.

Dan Vořechovský
Diskuze (37)
Avatar - Ricardo
18. 5. 2007 23:50
Re: Změny názvu ...
Češi jsou 1) divní 2) jejich postoj nikoho nevzrušuje ;-) :-! PS: Fabia vlastně mohla zůstat u názvu 120L >:D
18. 5. 2007 19:46
30 let
Nic netrvá věčně...a hlavně změna je život,takže já jsem pro změnu jména ;-)
18. 5. 2007 18:38
Re: FIESTA
No, počkejme na nový Jaguar model, na jakou strunu v reklamě uděří... Mluví jim do toho Ford, jasně... přesto... já bych (a zejména u jaguaru) stavěl na legendách.
18. 5. 2007 13:29
FIESTA
Dokonalý název je prostě dokonalý název. Ford se holt snaží obměnit generaci fandů a volí tu nejméně kvalitní cestu - vsugerovat, že přijíždí úplně nová ikona budoucích let. Nikoliv. Přijede nepochybně krásná, stará a dobrá Fiesta... a pokud profíci z Fordu ví, že to chce změnit název (a já jim věřím) pak je to než odraz toho, že přesně ví, jací jsou kupci těchto vozů... Přitom není nic váženějšího v obchodě, než legenda.
Avatar - Ricardo
18. 5. 2007 12:55
Re: Volvo BMW?
Tak Tome promiň, já jsem myslel že se těšíš až bude další konukrence pro Lexus >:D