Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta je nejprodávanějším malým vozem Evropy prvního čtvrtletí

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Podle údajů společnosti JATO Dynamics byl nový Ford Fiesta nejprodávanějším malým vozem v Evropě jak v březnu, tak v celém prvním čtvrtletí 2013. Celkově byla Fiesta druhým nejprodávanějším modelem osobního automobilu v Evropě

Během prvního čtvrtletí šla Fiesta na odbyt: v průměru se prodala každých 100 sekund jedna. V březnu přesáhl počet prodaných vozů číslo 41 600, za první tři měsíce roku 2013 to bylo 77 800.

„Z prodejních výsledků nové Fiesty je zřejmé, že tento model se trefil evropským zájemcům o malé vozy do noty,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. „Přestože segment malých vozů je nabitý konkurencí jako snad nikdy, nová Fiesta navyšuje svůj podíl a získává nové zákazníky díky svému designu, technické vyspělosti a jízdním vlastnostem.“

Nová Fiesta nabízí výběr ze sedmi motorizací s emisemi CO2 pod 100 g/km, nechybí ani zážehový motor 1.0 EcoBoost, ověnčený mimo jiné prestižním titulem „International Engine of the Year“ (Mezinárodní motor roku) 2012. Pro něj se rozhodne přibližně čtvrtina všech zájemců o novou Fiestu.

Od uvedení na trh v listopadu 2012 se v ČR prodalo přes 1000 ks Fordu Fiesta. Nejoblíbenější barvy jsou černá Panther, bílá Frozen a hnědá Copper Pulse.

Prognostická a analytická společnost Polk, specializovaná na automobilový průmysl, před časem označila Fiestu s 723 130 novými registracemi za celosvětově nejprodávanější „subkompaktní“ automobil roku 2012. Podle JATO Dynamics byla Fiesta loni zároveň nejprodávanějším malým vozem v Evropě, kde si ji pořídilo 306 405 zákazníků.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
15. 5. 2013 19:28
Ovšem jasná volba je...
...[odkaz]
BRAVWO ŠKODA!!! :yes: :yes: :yes: