Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford má štíhlou výrobu a Lean Production Award 2006

Ondřej Láník
Diskuze (47)
Montážnímu závodu společnosti Ford of Europe v německém Kolíně nad Rýnem byla udělena cena „Lean Production Award 2006“.

Montážnímu závodu společnosti Ford of Europe v německém Kolíně nad Rýnem byla udělena cena „Lean Production Award 2006“. Uděluje ji konzultační agentura Agamus Consult ve spolupráci s významným německým magazínem Automobilproduktion za efektivitu výrobního procesu v automobilovém průmyslu. Továrna Fordu v Kolíně nad Rýnem musela obstát v konkurenci pětapadesáti výrobních závodů z celé Evropy.

„Chápeme tuto cenu jako odměnu za úsilí, které jsme věnovali restrukturalizaci kolínské továrny v letech 2000 a 2001,“ říká Johaness Oimann ze společnosti Ford of Europe.

Před zahájením výroby současné generace modelů Fiesta a Fusion investoval Ford 410 milionů eur (asi 11,5 mld. Kč) do modernizace závodu a do výstavby průmyslové zóny pro subdodavatele, která s montážní továrnou bezprostředně sousedí.

„Díky modernizaci výrobního procesu, novým výrobním zařízením a důkladným změnám organizační struktury letos našich 4100 zaměstnanců vyrobí 412 000 automobilů. To znamená, že každý člověk v kolínském závodu teoreticky vyrobí sto aut ročně“, dodává hrdě Oimann.

Vysoká produktivita však není jediným předpokladem úspěchu. Kompletní restrukturalizace pomohla zvýšit ve srovnání s rokem 2002 bezpečnost na pracovišti o 65 %. Díky pružné výrobní strategii narostla efektivita výrobních závodů společnosti Ford of Europe za uplynulých šest let o 21 %.

Všechny montážní závody Fordu v Evropě jsou v současné době vytíženy téměř na sto procent, zatímco konkurenční „velkoobjemové“ automobilky (Opel, VW) mají v poslední době právě s vytížením svých kapacit velké problémy.

Ondřej Láník
Diskuze (47)
18. 12. 2006 11:43
Re: Perverzni zabava
:-) dík :yes:
18. 12. 2006 10:27
Re: Perverzni zabava
Gratuluji. :yes:
18. 12. 2006 09:23
Re: Neprekrucuj co jsem napsal!
Stari oslove hykaji lepe?
17. 12. 2006 17:20
Re: OT: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
;-) :yes:
17. 12. 2006 11:23
OT: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Druhý den je Pasat, Apoštol tvých dnů na zenitu (viz můj horní příspěvek). To si žádá náležité gesto. Proto tedy - otevři svou duši a své srdce, a vykřič do tmy světa svou modlitbu: TY, náš největší z největších. Ty, neokázalý z neokázalých. Ty, hrdý z hrdých. Ty, nezlomný král nezlomných. Ty, náš APOŠTOLE, náše ikono, naše spáso. Ty ses vrátil, šamane her a kejklí. Tvé stopy v prachu cest nezavál ani uragan. Tys PASSAT, dokonalý, passátní. Jsi věčný, jsi nekonečný jako vesmír kolem nás, jsi hluboký, jako vesmír v nás. Tvé tělo velebíme, tvou duši vynášíme. Ty jsi náš chrám, ty jsi náš GRÁL. Tobě oběť, tobě dar. Své tělo, svou víru, svůj zmar. Neboť tváť passátní víra choré uzdraví a žádostivé naplní, jakože znaveným údům poutníků sil dodá, i žíznivým passátní vláze na rtech spočinout nechá... :yes: