Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford oznámil cenu modelů S-MAX a Galaxy (739.900,-Kč)

Ondřej Láník
Diskuze (32)
S-MAX pod cenou kombi střední třídy, Galaxy výhodnější než předcházející model.

Společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o., oznámila cenu svých nových modelů S-MAX, crossoveru sdružujícího prvky prostorného kombi s parametry velkoprostorového a sportovního vozu, a Galaxy, komfortního velkoprostorového automobilu. Nový Ford S-MAX, který se na českém trhu objeví už za dva měsíce, bude k dispozici již od velmi příznivých 739 990,- Kč, Galaxy od 844 990,- Kč.

Za necelých 740 000,- Kč tak bude sportovně laděný velkoprostorový S-MAX vybaven dvoulitrovým benzinovým motorem 2.0 i (107 kW), celkem sedmi airbagy včetně kolenního, systémem ABS, ale také klimatizací, elektricky ovládanými okny a zrcátky atd. K dalším zajímavostem patří např. intuitivní systém ovládání důležitých funkcí vozu HMI řízený dvěma tlačítky na volantu. S-MAX navíc doslova ohromí systémem skládání sedadel (až 5+2) do podlahy (FFS), mimořádným prostorem pro zavazadla a spoustou technicky pokrokových systémů, od aktivního tempomatu přes monitorování tlaku v pneumatikách až k aktivnímu podvozku.

Pro S-MAX bude kromě zmíněného benzinového dvoulitru k dispozici také špičkový přeplňovaný pětiválec 2,5 l (162 kW), ale i dva turbodiesely s technologií Common Rail (1.8 TDCi (92 kW) a 2. 0 TDCi (100 kW), přičemž nejvýhodnější dieselová verze bude stát jen 784 990,- Kč.

Ještě o něco více prostoru a nadbytek cestovního komfortu pak bude nabízet zcela nový Ford Galaxy, který byl kompletně vyvinut u Fordu a bude se vyrábět v belgickém Fordově závodu v Genku. Cena nového sedmimístného Galaxy bude začínat na 844 990,- Kč, stejnou pro základní modely vybavené motory 2.0 l (107 kW) a 1.8 TDCi (92 kW). Pokud bychom opět porovnali motorizaci a výbavu, zjistili bychom, že nový Galaxy je výrazně výhodnější než jeho předchůdce!

Oba nové modely začneme na českých silnicích potkávat už v červnu tohoto roku.

Podrobně jsme o Fordu S-MAX psali na konci února, v archivu článků týkajících se značky Ford najdete také podrobnosti o novém Fordu Galaxy.

Ondřej Láník
Diskuze (32)