Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit Courier na českém trhu od 307.900 Kč

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nejmenší zástupce rodiny dodávkových vozidel značky Ford, v jejichž označení figuruje jméno Transit, vstoupil na český trh.

Ford Transit Courier, dorazil do showroomů prakticky rok po své premiéře na loňském veletrhu užitkových vozidel v Birminghamu. Novinka je sesterským modelem osobního Tournea Courier představeného na loňském autosalonu v Ženevě a v nabídce své značky se řadí pod modelové řady Transit Connect, Transit Custom a Transit.

Poprvé ve své historii nabízí Ford celkem čtyři odlišné modely, které nesou jméno Transit a s novinkou míří do kategorie malých dodávkových vozidel, kde budou jejími přímými konkurenty především trojčata Fiat Fiorino, Citroën Nemo a Peugeot Bipper.

Výrazná, stoupající linie pontonu Transitu Courier, útlé světlomety a vysoko položená lichoběžníková maska chladiče mají vyjadřovat dynamický charakter globálního designového slohu značky Ford. Robustní nelakované nárazníky a boční lišty mají poskytovat zvýšenou ochranu a minimalizovat náklady na opravy po drobných kolizích z městského provozu.

Interiér Transitu Courier má nabízet vysokou úroveň kvality materiálů i dílenského zpracování. Prostor pro posádku poskytne řadu uložných prostor od velké středové konzole schopné pojmout složku formátu A4 nebo malý notebook přes stropní schránky až po zásuvku pod sedadlem řidiče.

Nový Transit Courier sdílí techniku s modely Fiesta a B-Max a jsou pro něj charakteristické relativně malé půdorysné rozměry v kombinaci s vyšší stavbou karoserie. Při celkové délce 4,16 m je připraven nabídnout ložnou plochu o objemu 2,3 m3.

Přístup k ložné ploše umožňují zadní dělené dveře a boční posuvné dveře, které jsou podle Fordu nejširší ve třídě. Nákladový prostor je u podlahy dlouhý 1,62 m a při použití skládací přepážky se může na straně spolujezdce po sklopení jeho sedadla prodloužit až na 2,59 m. standardem je šestice úchytů pro upevnění a stabilizaci nákladu.

K pohonu malé dodávky s maximální nosností 660 kg slouží přeplňovaný zážehový tříválec 1,0 EcoBoost s výkonem 74 kW a k dispozici jsou i dva vznětové čtyřválce 1,5 a 1,6 Duratorq TDCi.

Ford Transit Courier - ceny a technická data
Motor1.0 EcoBoost1,5 Duratorq TDCi1,6 Duratorq TDCi
Zdvihový objem [cm3]99914991560
Válce/ventily3/44/44/4
Největší výkon [kW/min-1]74/-56/-71/-
Největší toč. mom. [Nm/min-1]170/-190/-215/-
Komb. spotřeba [l/100 km]5,23,93,7
Emise CO2 [g/km]11910397
Van [Kč]307 900344 900359 900
Kombi Van [Kč]339 900354 900369 900

Na českém trhu je Transit Courier nabízen jako dvoumístná dodávka s označením Van nebo pětimístný vůz bez přepážky označený jako Kombi Van. Obě tyto karosářské varianty spojuje nabídka pohonných jednotek i jeden jediný stupeň výbavy pojmenovaný Base.

Standardem pro Ford Transit Courier Van v provedení Base je čelní airbag řidič, ESP, ABS, asistent pro rozjezd do kopce, ochrana proti převrácení, automatické spuštění varovných světel při nouzovém brzdění, elektrický posilovač řízení s proměnlivým účinkem, výškově a podélně nastavitelný volant, bezzátkový systém Ford Easy Fuel pro doplňování paliva a centrální zamykání.

V případě Transitu Courier Kombi Van je standardní výbava rozšířena o čelní airbag předního spolujezdce, boční i stropní airbagy vpředu a boční posuvné dveře na pravé straně.

Bohatá nabídka příplatkové výbavy obsahuje mimo jiné Ford SYNC s automatickým tísňovým voláním za 24.000 Kč, manuální klimatizaci za 15.000 Kč, zadní parkovací senzory za 4.500 Kč nebo tempomat s omezovačem rychlosti za 7.500 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)