Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit: silnější (3,2 TDCi 147 kW) a robustnější (4,6 t)

Michal Otruba
Diskuze (8)
Ford představil pro náročné a ještě náročnější zákazníky úpravy nového Transitu. Pod kapotou se bude nacházet silnější turbodiesel, zesílené nápravy nebo také zvětšená palivová nádrž.

Zákazníci, kterým nevyhovuje dosavadní nabídka motorů u Fordu Transit, již nemusí zoufat. Ford totiž pro model Transit připravil několik vylepšení a mezi nimi se objevuje i zbrusu nový motor. Jedná se o řadový pětiválcový turbodiesel o objemu 3,2 l vybavený technologií vstřikování common-rail. Maximální výkon byl vyladěn na 147 kW (200 koní) a točivý moment dosahuje 470 Nm. Motor je spřažen s šestistupňovou převodovkou a ve standardní výbavě se objevuje např. ESP nebo signalizace zařazeného převodového stupně. Ford potěší také ty, kteří často jezdí dálkové trasy. Do Transitu si nyní budou moci objednat zvětšenou palivovou nádrž a to na 108 litrů nafty.

Ford také myslel na ty, kdo v Transitu vozí opravdu těžké náklady. Pro ty je určen model se zvětšeným užitečným zatížením z 4 250 kg až na 4 600 kg. Zesíleny byly obě nápravy, takže nyní jsou připraveny na hmotnost až 1850 kg vepředu a 3300 kg vzadu. Tyto “těžké Transity“ budou také vybaveny většími zadními brzdami, modifikovaným odpružením a tlumením vepředu i vzadu.

Michal Otruba
Diskuze (8)