Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit SportVan: dodávka s extra image

Michal Otruba
Diskuze (19)
Ford představil na Autosalonu užitkových vozidel v Birminghamu nový Ford Transit SportVan. Zřejmě se nechal inspirovat “závodem“ Transitu na Nurburgringu, za jehož volantem seděla profipilotka Sabine Schmidtz.

Ford Transit SportVan je vozidlo určené pro ty, kteří chtějí být velcí individualisté i pří jízdě s naloženou dodávkou. Modrá barva “Performance Blue“, rychlé pruhy ve stylu Le Mans, 18palcová kola z lehké slitiny obutá do nízkoprofilových pneumatik 235/45 R18, dvojitá koncovka výfuku, kožená sedadla, kožený volant a spojlery – to jsou vylepšení, kterým se Transit SportVan liší od svých sériových bratříčků. Tím ovšem výčet všech vylepšení končí… Pod kapotou se nachází sériový motor Duratorq TDCi (96 kW), který pohání přední kola.

Počet vyrobených kusů je omezen na 500 kusů, ale pokud jste se chtěli zařadit mezi extra dodávkáře máte smůlu – Transit SportVan je určen pouze pro britský trh, na kterém se objeví počátkem června za 18 750 britských liber.

Michal Otruba
Diskuze (19)
25. 4. 2007 17:40
Re: ford transit na nurburgringu - top gear
Na tom videu (teda ak som nevidel nejake ine) je tusim Transit IV. generacie, teda sucasnej, a ten sa s motorom 2.5D nerobil a nerobi. Tak teda ako?