Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford zaznamenal v třetím čtvrtletí rekordní zisk

David Bureš
Diskuze (9)
Fordu se dařilo především v Severní Americe a Asii, tyto úspěchy vyvážily ztrátu v Evropě. Ta byla nižší než před rokem.

Automobilka Ford zaznamenala ve třetím čtvrtletí letošního roku rekordní zisk ve výši 2,6 miliardy dolarů před zdaněním (cca 48,6 miliardy Kč). Je to o 426 milionů dolarů (asi osm miliard korun) vyšší zisk než před rokem.

Je to poprvé od druhého čtvrtletí 2011, co Ford vykázal kombinovaný zisk v regionech mimo Severní Ameriku. V Evropě sice Ford vykázal ztrátu 228 milionů dolarů, před rokem však tato ztráta byla o 240 milionů dolarů vyšší.

Klesající ztráta v Evropě naznačuje, že se Fordu daří restrukturalizace zdejší divize. Její součástí je i letošní zavírání britských továren v Southamptonu a Dagenhamu, v příštím roce zavře belgický závod v Genku. Představitelé Fordu věří, že v Evropě automobilka dosáhla stability a očekávají, že v blízké době zde mírně poroste.

Fordu se dařilo zvýšit svůj podíl na trhu v Evropě, Severní Americe i Jižní Americe. Podíl na čínském trhu díky modelové ofenzivě vzrostl na 4,3 procenta.

Spolu se zisky rostl také počet vyrobených aut. Ford ve třetím čtvrtletí vyrobil 1,5 milionu vozů, což je o 187.000 vozů více než před rokem. Výhled do čtvrtého čtvrtletí počítá s výrobou 1,6 milionu aut, což by znamenalo meziroční nárůst o 187.000 aut.

S ohledem na výsledky ve třetím čtvrtletí Ford upravil svůj výhled na celoroční výsledky. Zatímco dříve vedení předpokládalo, že výsledky budou podobné jako loni, nyní je očekáván vyšší zisk před zdaněním. Ztráta v Evropě pak má klesnout, v roce 2012 činila 1,7 miliardy dolarů (asi 31,8 miliardy korun).

David Bureš
Diskuze (9)
26. 10. 2013 17:46
Re: Ford v Evrope
:yes:
26. 10. 2013 17:46
Jde vidět
že u Forda mají jasno kam míří. Daří se restrukturalizace v Evropě a současně se vytváří zisk na jiných trzích. :yes:
26. 10. 2013 16:41
Re: Ford v Evrope
Konečně rozumnej názor! Evropa si myslí že je víc než celej svět.
Avatar - Ja Prvni 123
26. 10. 2013 14:09
Re: Výborně :)
bez se lecit, magore... a nebo zacni tim, ze si das dohromady informace = nacti si "ekologickou stopu" toho svyho elektromobilu... a pak se bez podivat, jak vypada umirani na rakovinu z toho tvyho kadmia v baterkach a tak... a pak teprve zacni neco trepotat...
>:-[]
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
26. 10. 2013 13:32
Re: Výborně :)
Ford sice zaznamenal slabý zisk, ale s akciemi [odkaz] to příliš nehnulo. Bodejť by taky jo, když zatím i nadále ve velkým chrlí jedovatý spalovací popelnice. Je pravdou že s elektromobilem Ford Focus Electric [odkaz] se snaží (lithium-iontové akumulátory s kapacitou 23 kWh na které zvládne ujet až 122 kilometrů) - slušný začátek avšak konkurence v AMERICKÉ POPTÁVCE po kvalitních elektromobilech je velká [odkaz] :-)
ŠLUS JEDOVATÝ DIESEL [odkaz]