Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford zvýší kvůli poptávce výrobu vozů Fiesta, Focus a C-Max

David Bureš
Diskuze (33)
Automobilka Ford zvýšením produkce reaguje na nárůst prodejů nových aut na evropských trzích.

Ford oznamuje, že plánuje navýšit výrobu ve svých německých továrnách Saarlouis a Kolín nad Rýnem. Navýšení produkce se týká modelů Fiesta, Focus, C-Max a Grand C-Max. První tři z těchto aut jsou nejprodávanějšími modely Ford v Evropě.

K nárůstu výroby Focus, C-Maxu a Grand C-Maxu dojde v závodu Saarlouis již tento týden. Z výrobní linky tu bude sjíždět 1.770 aut denně, o 240 více než dosud. Vyšší zájem zákazníků souvisí i s modernizací těchto aut, upravený Focus se již prodává, faceliftované duo C-Max/Grand C-Max na trh teprve dorazí.

Výroba Fiesty, nejprodávanějšího Fordu na starém kontinentu, bude v Kolíně nad Rýnem navýšena během února. Poté bude kolínský závod vyrábět 1.850 kusů Fiesty denně, o 300 více než nyní. V průběhu ledna a února je v Kolíně též naplánovalo šest víkendových směn.

Podle Jeffa Wooda, viceprezidenta pro výrobu v evropském zastoupení Fordu, automobilka reaguje nárůstem výroby na rostoucí zájem zákazníků. Prodej aut navíc na starém kontinentu roste, trh už se podle všeho definitivně oklepal z prodejní krize. Evropské prodeje Fordu loni vzrostly o 5,2 % na 947.951 aut, mezi značkami byl Ford druhý.

Vedle stávajících vozů ale Ford bude chtít klienty letos lákat také novými modely. Těšit se můžeme na nové generace MPV Galaxy a S-Max, v Evropě se pak nově dočkáme sporťáku Mustang nebo crossoveru Edge.

David Bureš
Diskuze (33)
Avatar - wakantanka
21. 1. 2015 17:56
Re: FORD Focus
hm, a picasso uz nemas ked mas focusa?
Avatar - wakantanka
21. 1. 2015 17:53
Re: B?
aj u nas ajj u vas bol Fusion trhak akurat tak na sklonku svojho modeloveho zivota, ked ho predavali doslova za smiesne ceny. A co sa B-maxu tyka, tam ocividne trh nechce ocenit absenciu B stlpikov a posuvne zadne dvere oproti pozadovanej cene. Ak mu casom cena padne, bude sa predavat aj ten, zvlast v nasich koncinach.
21. 1. 2015 11:48
Že by konečně...
Už mám skoro 3 měsíce objednadnou Fiestu, tak se snad konečně co nejdřív dostane na řadu :-|
20. 1. 2015 23:39
Re: B?
U nas byl Fusion trhak - pro duchodce, ale na Zapade to asi moc neslo - tipuji to na moc usedly dizajn, ale udelat osklive MPV to taky nebude terno.
20. 1. 2015 20:52
V průběhu ledna a února je v Kolíně též naplánovalo šest vík
V průběhu ledna a února je v Kolíně též naplánovalo šest víkendových směn.

a co na to bratři v triku z boleslavi a nošovic? kolik ti mají naplánovaných víkendových směn? všechny? holt jsme stále východ.