Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann M6 – cesta za hranice snů

Miroslav Kudělka
Diskuze (40)
BMW M6 je svým potenciálem již v sérii velmi dravým vozem, ale s několika desítkami koní navíc a odstraněným omezovačem rychlosti se z něj stává bojovník nejvyšší kategorie. Hamann M6 je přesně takový!

BMW M6 je svým potenciálem již v sérii velmi dravým vozem, ale s několika desítkami koní navíc a odstraněným omezovačem rychlosti se z něj stává bojovník nejvyšší kategorie. Hamann M6 je přesně takový!

Pro majitele vozů BMW M6 nabízí Hamann Motorsport různé stupně úprav od pouhého odpojení omezovače rychlosti,který jej drží u rychlosti 250 až po kit s přírůstkem plných 44 kW (60 k). Tento kit obsahuje zcela nové sběrné výfukové potrubí, kovové katalyzátory, zadní tlumič výfuku se čtveřicí 90 milimetrových koncovek, sportovní vzduchový filtr a vše završuje zcela přeprogramovaná originální řídící jednotka. Výsledkem je pak výkon 417 kW (567 k) a točivý moment 574 Nm. S odstraněným omezovačem rychlosti pak nemá kupé M6 problém dosáhnout rychlosti až 320 km/h.

Pro tyto rychlosti byla přizpůsoben i zbytek vozu. Aerodynamika byla vylepšena přídavným spoilerem na přídi, nebo zcela novým nárazníkem vcelku se spoilerem a vestavěnými dálkovými světlomety. Úprava pokračuje na bocích v podobě nástavců prahů a krytů zrcátek z kompozitu. Záď vozu doplňuje střešní spoiler, spoiler na hraně víka zavazadlového prostoru a celek je završen spoilerem pod nárazníkem s integrovaným spoilerem a výřezy pro dva páry koncovek výfuku. Všechny spoilery jsou nabízeny buď v laminátovém nebo karbonovém provedení. Úpravou prošel i podvozek, který dostal progresivní pružiny snižující příď vozu o 30 mm a záď o 25 mm. Přední náprava je navíc osazena výkonnými brzdami s kotouči 380 x 34 mm a rudě lakovanými třmeny, sportovními destičkami a pancéřovanými hadicemi. Kola mohou mít průměr až 21“, ale to jen pro exportní trhy. Německý trh dostane jako maximum kola 9J x 20“ vpředu a 11J x 20“ vzadu, obuta do pneumatik 255/35 ZR 20 resp. 285/30 ZR 20.

Do interiéru jsou připraveny koberce s logem úpravce, čalounění kvalitní kůží, obklady z uhlíkového kompozitu či madla a pedály z hliníkové slitiny. Úpravce je ovšem připraven vyhovět jakémukoli přání zákazníka.

Miroslav Kudělka
Diskuze (40)
5. 4. 2021 16:04
Cestování
Jo, tak to my bychom se už také hodně rádi podívali někam za hranice snů a to teda konkrétně za hranice ČR :D Už se to tady nedá a chtěli bychom si moc rádi udělat nějaký hezký výlet, kde prostě alespoň na pár dní zapomeneme, že se něco děje... Samozřejmě, budeme muset řešit i nějaké to papírování a k tomu patří i třeba cestovní pojištění, které si budeme dělat u - https://www.ervpojistovna.cz/…statni-pojisteni