Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda a frankfurtský autosalon 2005

Michal Fokt
Diskuze (48)
Honda přiveze do Frankfurtu překvapivě hned čtyři novinky, z toho dvě světové premiéry a dva faceliftované modely.

Honda přiveze do Frankfurtu překvapivě hned čtyři novinky, z toho dvě světové premiéry a dva faceliftované modely.

Nejdůležitější novinkou na stánku Hondy bude zcela pochopitelně nový pětidveřový hatchback Civic, který se vyznačuje futuristickým designem i ztvárněním interiéru a o němž jsme vás již informovali. Nebude ale jedinou novinkou, kterou si Honda přichystala. Další světovou premiérou bude zbrusu nový čtyřdveřový Civic Hybrid agresivního vzezření, který se v této podobě bude prodávat zřejmě nejen na evropském, ale i japonském a dalších trzích. Motor o objemu 1,3 l je doplněn hybridní technologií IMA a dokonce i třífázovým systémem plynule proměnného časování a zdvihu ventilů i-VTEC. Jsme zvědaví, zda vylepšený IMA dokáže v anketě Motor roku porazit inovované HSD Toyoty Prius a vrátit mu tak porážku z letošního roku. Je také více než pravděpodobné, že se jeho vzhled Civicu Hybrid bude shodovat i s dalšími sedany osmé generace, které na evropský trh přijdou.

Omlazením projde na IAA též Honda Accord a její kombi verze Tourer. Oba modely, které patří ve střední třídě mezi absolutní špičku, v rámci inovace dostaly nový přední i zadní nárazník a modifikována byla též kapota motoru. Na masce chladiče ale přibylo na náš vkus celkem dost chromu. Lehké modifikace dostal i interiér, za všechny jmenujme nový volant, dá se také předpokládat, že se objeví i palubní počítač. Accord bude možné objednat s vyspělým adaptivním tempomatem a systémem hlídajícím vybočení z jízdního pruhu. Pro motor 2.4 bude v nabídce též automatická převodovka, dvoulitr je nově vybaven elektronickým plynem.

V pořadí již druhým decentním faceliftem projde vyhlášený roadster S2000, proslavený zejména svým atmosféricky plněným dvoulitrovým motorem VTEC o výkonu 177 kW a omezovačem v 9000 ot/min, na který nově čeká elektronický plynový pedál. Těšte se opět na lehkou změna vzhledu, co je ale důležitější, méně zdatní řidičům toužícím pro tomto divochovi bude nově pomáhat systém jízdní stability VSA.

Po návratu z frankfurtského autosalonu zveřejníme rozsáhlou přílohu čítající okolo 1500 fotografií, zajímavá videa, čtivý popis novinek či plakáty. Na výstavišti pro vás vyfotografujeme také krásné modelky a možná se dočkáte i nějakého překvapení. Nezapomeňte proto sledovat Auto.cz.

Zde se můžete podívat na předchozí autosalony:

Michal Fokt
Diskuze (48)
2. 9. 2005 19:49
CHA CHA CHA
Pánové, a je tu zameteno, jako po jarním úklidu. Hoši z klubu vyhlásej asi bankrot a průkazky půjdou do kytek... jo, jo, to jsou konce. Přitom ausgerechnet ACCORD je (tada asi bych měl napsat - byl) povedej kus. Jo, tak hoši z klubu - cítím s vámi.
2. 9. 2005 19:45
Re: 2 REDAKCE, nebo ADMIN
:-) ;-) :yes:
2. 9. 2005 19:44
Re: BEZE SLOV
;-) .... :-! .... >:D