Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda plánuje malý crossover na základech Jazzu

David Bureš
Diskuze (2)
Chystaný crossover má lákat především evropské a americké zákazníky.

V příštím roce má být představena nová generace Hondy Jazz. Od tohoto automobilu, který je na vybraných trzích prodáván s označením Fit, má být údajně nově odvozen také malý crossover. Tvrdí to zpráva japonského ekonomického deníku Nikkei.

Honda by mohla vyrábět až 400.000 exemplářů tohoto crossoveru ročně. Díky tomu by produkce aut sdílejících platformu s Jazzem mohla přesáhnout jeden milion exemplářů ročně. V současnosti Honda za rok vyrobí asi 800.000 kusů automobilů sdílející platformu s Jazzem. Mezi ně vedle samotného Jazzu patří sedan City nebo Fit Shuttle, prodloužená varianta Jazzu.

Chystaný crossover bude zaměřen hlavně na americké a evropské zákazníky. Od roku 2014 by se varianta pro USA mohla vyrábět v nově otevřené továrně v Mexiku. Je již potvrzeno, že v tomto závodě bude vznikat Jazz.

Zatím není jasné, jaký motor se objeví pod kapotou tohoto malého crossoveru. Jazz je nyní u nás nabízen s motory 1,2 i-VTEC (66 kW) a 1,4 i-VTEC (73 kW). Hybridní verze pak kombinuje 1,3 iVTEC (65 kW) s elektromotorem o výkonu 10 kW.

Mezi konkurenty plánovaného crossoveru japonské značky můžeme řadit Nissan Juke, Opel Mokka nebo chystaný Fiat 500X.

David Bureš
Diskuze (2)
18. 7. 2012 14:54
new Jazz
uz sa neviem dockat noveho Jazzuuu.. juuj ..
Avatar - Choochoo
18. 7. 2012 10:00
Crossover
Informace, ktera se potuluje snad uz pres rok. Motory, pokud vezmu v uvahu ze auto nevyjede pristi rok, budou s nejvetsi pravdepodobnosti uplne nove. Do 3 let by mely byt nove benziny 1,3, 1,5, 1,8l takze to budou spise motory jako u noveho Jazzu. Takze je na co se tesit ;-)