Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Element SC: pátý element rychleji

Ondřej Láník
Diskuze (31)
Severoamerická Honda oslovuje specifické zákazníky na největším automobilovém trhu světa nejen rychlými nebo pohodlnými automobily.

Když se před čtyřmi roky dostal na trh Element, zacíleno bylo na uživatele, kteří chtějí prostorný rodinný automobil s terénními schopnostmi (v nabídce je i verze 4WD), který bude vyčnívat. Na newyorském autosalonu se představila studie Element SC, která rodinnému automobilu pro volný čas dodává sílu. Stejný model si budou moci Američané zakoupit již za několik měsíců.

Pětidveřový kompaktní automobil s dvouprostorovou karoserií má vnější rozměry 4300 x 1788 x 1816 mm a rozvor 2575 mm. Zajímavostí jsou proti sobě otevírané boční dveře, absence B-sloupku a nepřehlédnutelný je také neobvyklý design, který ani v nejmenším nepřipomíná evropské modely tohoto japonského výrobce. Z hlediska užitné hodnoty je ale vše v nejlepším pořádku. Na americké poměry malý automobil nabízí vzdušný a objemný interiér, který mimo místa pro 5 cestujících nabízí také 710 litrů pro zavazadla.

Sportovní verze SC představená v New Yorku je vybaven stejným čtyřválcem 2.4 i-VTEC, jen výkon je díky novým vačkám a upravenému sacímu a výfukovému potrubí zvýšen o 7 kW na 122 kW při 5500 ot./min. Standardní pětistupňová manuálně řazená převodovka může být nahrazena za příplatek pětistupňovou automatickou převodovkou (u běžných Elementů jen čtyřstupňovou).

Místo celoplastových blatníků určených pro terénní dobrodružství, dostal Element SC optický tovární tuning, 21palcová kola a o 3 palce (tj. cca 76 mm) nižší světlou výšku.

Ondřej Láník
Diskuze (31)
18. 4. 2006 17:31
Re: Nechápu...
;-)
17. 4. 2006 11:18
Re: Fotky z NY
BRAVO RASTO :yes: BRAVO LONES :yes: :-)