Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda vábí na koncept elektrického kupé. Přiveze jej do Tokia

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Na vlnu futuristických elektrických konceptů naskakuje také automobilka Honda. Po originální frankfurtské studii Urban EV chystá další bezemisní auto, tentokrát půjde o kupé.

Pětačtyřicátý ročník autosalonu v Tokiu bude plný konceptů pro budoucnost zejména ze strany domácích automobilek. Subaru přiveze Viziv Performance, Mazda ukáže koncept s motorem Wankel a konečně Honda odhalí další vizi futuristického elektromobilu v karosářském provedení kupé.

Podrobnosti o bezemisním sporťáku zatím zůstávají tajemstvím. Japonci prozrazují alespoň to, že půjde o auto s „přátelskou tváří“. Novinka by tak mohla být značně podobná roztomilému konceptu Urban EV, který Honda představila na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Malý elektrický hatchback se oproti konkurenci vydává po časové ose zpět a jeho design vytváří působivý retro dojem.

Očekáváme, že vzhled nového konceptu bude vyznávat obdobnou filozofii. Důkazem budiž první odhalená skica, na které můžeme vidět takřka stejné zadní světlomety čtvercovitého tvaru.

Kompletní odhalení je v dějišti tokijského autosalonu naplánováno na 25. října. Honda kromě nového elektrického kupé přiveze rovněž zmiňovaný koncept Urban EV, ale třeba i vizi NeuV, jež byla poprvé k vidění během lednové akce CES v Las Vegas.

A myslelo se i na příznivce motorek. Japonská společnost na domácím autosalonu oslaví 60 let a 100 milionů vyrobených kusů motocyklu Super Cub. K vyzdvižení důležitého milníku připravila zcela nový model Super Cub 125C a výroční provedení Super Cub 110. Pokud tokijský autosalon již netrpělivě vyhlížíte, můžete si zkrátit čekání přiloženým videem, které představuje koncept Urban EV…

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - praděda7
8. 10. 2017 15:09
Re: Marná snaha
No jo, je to tak. Hrůza mě jímá, ale s tím už nic nenaděláme. Mocní tohoto světa rozhodli, že Industry 4.0 potřebuje obměnu celého vozového parku a tak el. auta budou. Štěstí vidím v tom, že my starší to už nějak s těmi spalováky doklepeme.... ;-)
1. 10. 2017 03:03
Marná snaha
Na jakýkoliv vehikl s elektrickým pohonem se přirozenou cestou vábit nedá, ten lze jen vnucovat brutálními dotacemi, ukradenými jinde! 8-s :no: :no: :no: