Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru poodhaluje Viziv Performance Concept a další novinky pro Tokio

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilka Subaru si pro autosalon v Tokiu připravila světovou premiéru nového konceptu sportovního sedanu a představí i několik dalších novinek na základech aktuálních sériových modelů.

Tokio bude hostit ve dnech od 25. října do 5. listopadu letošního roku 45. ročník autosalonu, na němž hodlá automobilka Subaru ve světové premiéře představit Viziv Performance Concept, jenž má nabízet pohled do blízké budoucnosti designu i techniky jejích sériových modelů. Prozatím je k dispozici jen dvojice snímků, která jemně naznačuje, jak budou vypadat přední partie a boky tohoto vozu.

Koncept sportovního sedanu má naznačit směr jakým se vydá design připravovaných nových generací modelů Legacy a WRX. Zároveň představí pokroky automobilky Subaru v oblasti systémů pro autonomní řízení a nabídne její vizi jejich nasazení ve voze, který má stále nabízet požitek z řízení.

Subaru S208 je novinkou určenou pro sériovou výrobu, i když jen v limitované sérii 450 exemplářů a navíc určených pouze pro japonský trh. Tento sedan samozřejmě představuje ostřejší provedení modelu WRX STI.

Prozatím automobilka uvádí jen to, že tato novinka se od výchozího modelu odliší novými aerodynamickými prvky na karoserii, střechou z uhlíkových vláken, provedením interiéru a především úpravami nastavení podvozku spolu s vyšším výkonem motoru.

Subaru BRZ STI Sport je podobně jako S208 novinkou určenou pouze pro japonský trh, kam zamíří v limitované edici pouhých 100 vozů. Ve srovnání s výchozím sériovým provedením se má tato specialita pyšnit posílenou tuhostí karoserie a ještě více na sportovní jízdní vlastnosti zaměřeným nastavením podvozku.

Vedle techniky se pak model BRZ STI Sport bude od standardních provedení i dalších limitovaných edicí odlišovat i speciální odstínem laku karoserie pojmenovaným Cool Grey Khaki a údajně exkluzivním provedením interiéru.

Subaru Outback Limited Smart Edition má představovat vrcholnou verzi své modelové řady, nabízející vedle řady vzhledových úprav exteriéru i interiéru především bohatou standardní výbavu, z níž automobilka vyzdvihuje multimediální systém s 8palcovým displejem, který je kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto a doplňuje audio systém Harman/kardon.

Subaru XV Fun Adventure Concept vychází z nejnovější generace sériového modelu XV a má za pomoci robustnějšího provedení černých plastových prvků na jeho karoserii spolu s obutím kol do terénních pneumatik a umístěním nosiče na střeše umocnit jeho schopnosti při jízdě mimo zpevněné vozovky.

Subaru Impreza Future Sport Concept odhaluje možnou podobu sportovnějšího provedení nové generace modelu Impreza. Koncept vedle jasně žlutého odstínu laku karoserie zaujme designem předních i zadních nárazníků. Automobilka u tohoto vozu uvádí i snížení světlé výšky a použití sportovních tlumičů, ale k motoru a jeho výkonům se podobně jako u ostatních novinek pro autosalon v Tokiu prozatím nevyjadřuje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Beefcake
26. 9. 2017 15:39
BRZ
Sakra, to BRZ STI Sport vyzera fakt vyborne. Aj v bielej.