Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Vezel Mugen: Malé SUV působí s továrním tuningem velice naštvané

David Bureš
Diskuze (9)
Japonci jsou známí svým zájmem o upravené vozy. Není tak překvapením, že se továrního tuningu dočkalo i SUV Honda Vezel.

Malé SUV Honda Vezel vstoupilo na domácí japonský trh tento týden, spolu s ním se začíná prodávat i paket upravující vzhled automobilu z dílny firmy Mugen. Ta je dvorním úpravcem vozů značky Honda.

Automobil má díky úpravám velice rozezlený výraz. Změn je mnoho – na přídi se objevuje přepracovaná maska chladiče nebo nárazník s většími hladicími otvory. Na boku jsou nové prahy, pozměněný nárazník najdeme i na zádi, kde je dále výraznější střešní spoiler. Kola se speciálním designem jsou 18palcová.

Mugen nabízí také stylové doplňky interiéru. Zajímavostí je karbonový kryt vnějšího zpětného zrcátka. Z karbonových vláken může být i volič převodovky.

V nabídce továrního úpravce modelů Honda nechybí pro Vezel ani lehká vylepšení techniky. Zákazníci si mohou pořídit sportovněji naladěné zavěšení, titanový výfukový systém nebo lepší brzdové destičky.

Honda Vezel se zatím prodává pouze v Japonsku, v Evropě bude toto 4,3 metru dlouhé SUV odvozené od MPV Jazz nabídnuto až v roce 2015. S verzí od Mugenu u nás moc nepočítejme.

Doma v Japonsku je Vezel prodáván s benzinovou patnáctistovkou o výkonu 96 kW a točivém momentu 155 N.m či jako hybrid, ve kterém se tento čtyřválec (s výkonem vyšším o jeden kilowatt) o práci dělí s elektromotorem o výkonu 22 kW a točivým momentem 160 N.m.

Obě verze jsou k mání jak s pohonem předních, tak i všech kol, hybrid je nabízen se sedmistupňovou automatickou převodovkou, zatímco konvenční verze využívá služeb bezestupňové převodovky CVT.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - King
22. 12. 2013 12:33
Re: ....působí velice naštvaně
Říká diskutér s nickem Outlander? Tak to je nejvíc. >:D :yes:
22. 12. 2013 11:50
....působí velice naštvaně
Takhle vypadat, tak jsem taky pěkně naštvanej ;)
Avatar - King
22. 12. 2013 10:33
Re: moc krasy
Mugen se opravdu pohybuje z pohledu evropského vkusu dost na hraně a také bych řekl, že tohle už je za. Ale musím souhlasit s nesouhlasem TeeJaye, produkční Vezel je velmi pěkné auto, dokonce si troufám tvrdit, že jedna z nejhezčích Hond za několik posledních let, nemluvě o tom, že z malých SUV s přehledem nejhezčí.
22. 12. 2013 08:55
Re: moc krasy
Promiň, ale mě to také dost připomíná tuzing. Čím víc plastů, tím rychlejší >:D Honda dost designově tápe v poslední době a Mugen tomu ještě nasadil korunu :no:
21. 12. 2013 22:27
hnus
Hnus už z výroby a tohleto tomu dalo úplnou korunu. 8-s