Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Vezel ze všech úhlů (+ video)

Jan Mička
Diskuze (33)
Modelem Vezel Honda odpovídá na vysokou poptávku po malých crossoverech. Vůz si nyní můžeme pořádně prohlédnout ze všech stran.

Produkční Honda Vezel vychází z konceptu Urban SUV, který se představil na začátku loňského roku. Vůz je japonskou odpovědí na Opel Mokka, Peugeot 2008, Renault Captur nebo nově připravované SUV od Suzuki, které se představí v průběhu příštího roku. Zatímco na domácím trhu se již Honda Vezel prodává, Evropa si na ni bude muset ještě chvíli počkat. Než se tak stane, můžeme si vůz alespoň pořádně prohlédnout vně i uvnitř.

Informace o pohonných jednotkách zatím můžeme čerpat pouze z Japonska. Tam se Honda Vezel prodává se zážehovou patnáctistovkou o výkonu 96 kW a točivém momentu 155 N.m nebo jako hybrid, který k tomuto čtyřválci (mimo další 1 kW výkonu) připojí elektromotor s výkonem 22 kW. V případě evropského prodeje se však k nabídce pravděpodobně připojí také ultraúsporná vznětová šestnáctistovka i- DTEC s výkonem 88 kW, kterou již známe z modelu CR-V.

Nová Honda Vezel se na našem trhu objeví v průběhu příštího roku. V souvislosti s jejím příchodem se však hovoří o další novince - změně názvu. Vzhledem k zavedenému trendu v označování SUV od Hondy se spekuluje o názvu CR-U.

Jan Mička
Diskuze (33)
6. 2. 2014 10:47
Re: Bohužel
:yes: >:-[]
Avatar - Choochoo
5. 2. 2014 21:11
Re: Líbívá
Rec byla o CRV, takze ten 9kvalt a to biturbo v breznu pristiho roku u CRV ;-)
Snad prej i NSX, Type-R, HRV, Jazzik, proste brezen do Hondy vlezem >:D
Avatar - King
5. 2. 2014 18:09
Re: Líbívá
Nemysím, že by autíčka jako HR-V dostala 9stupňový automat. Sedm bude mít DCT v hybridu (pokud bude hybrid) a běžné verze, soudě alespoň podle vývoje v Japonsku a USA dostanou CVT s taktéž sedmi předvolenými stupni. Pokud Honda vyhodnotí Evropu jako problematickou pro plošné zavedení CVT (i když pokud se necukají v USA...), pak je otázkou, kam se vrtnout. Měničový 6AT je na menší auta trošku velký, leda přejít plošně na DCT. Fakt těžko říct, ale sázím, že 9AT bude mít výhradně Accord...
Avatar - Dinar
5. 2. 2014 13:21
Re: Bohužel
>:D >:D na špici jste hlavně vy, hologramisti, v humoru. ;-)
Avatar - Choochoo
5. 2. 2014 13:18
Re: Bohužel
Fakt jsem zvedav pristi rok na brezen. Je treba nasetrit, pac takovy vyber novinek asi nikdo jiny v Evrope nenabidne >:D