Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Genesis obdržel ocenění za design

Jan Mička
Diskuze (121)
Hyundai slaví s novým Genesisem úspěchy. Vůz si donesl prestižní ocenění za design.

Ocenění iF Product Design Award 2014 si zástupci automobilky přebrali 28. ledna v Mnichově. Zcela nový Hyundai Genesis přesvědčil odbornou porotu díky pojetí fluidního designu s dlouhým rozvorem a kratšími převisy, který je pro jihokorejské vozy v posledních letech vlastní.

Peter Schreyer, prezident a generální ředitel designu automobilek Hyundai a Kia v této souvislosti uvedl, že je uznání poroty iF Design dalším důkazem o úspěšném přerodu designu jihokorejské automobilky. Schreyerovou vizí je vytvořit prostřednictvím tvarů automobilů spojení se stávajícími a novými zákazníky, k čemuž bude díky novému Genesisu docházet i v České republice. Vlajková loď automobilky Hyundai se totiž na jaře letošního roku dostane i k nám.

Jan Mička
Diskuze (121)
Avatar - rohYpnol
1. 2. 2014 11:44
Cena za marketingovy kalkul
Je treba videt vice rovin. Genesis nepochybne predstavuje vic nez pohledny kousek, ani s technikou problem nebude. Linie jsou ciste, vuz ma silnou harmonii a dokaze okouzlit.

Jenze cim nas tak okouzluje? I ten znak ukazuje na racionalne vystavenem modelu, kdy odznak Hyundaie je v tehle tride nemyslitelnym znamenim z jine tridni spolecnosti. Ja se ale ptam - tak mame tu hyundai nebo ne? To je ten rozdil mezi premii a premii. Dava snad Mercedes na svuj nejlevnejsi model nejakou 5-cipou hvezdu, ma snad nejlevnejsi BMW vrtuli v odstinech sedi?

Hyundai vedle toho drzi osvedcene premive zvyky, musi byt obligatni analogove hodiny, single schreyer-frame a dalsi a dalsi prvky. Tohle vse muze byt nepochybne vytvoreno s nezpochybnitelnou peci a citem pro detail. Ano.

Ale ja vidim zasadni rozdil v pristupu. Hyundai se jen veze v zajetych kolejich. Podivejme se na novou S-kladu. To je proste kus, ktery stoji na prehlidkovem molu a ukazuje ostatnim, co se bude pristi sezonu nosit. To si dle meho zasluhuje prave uznani a oceneni.

Novy Genesis? Hezky, povedeny. Tohle oceneni si bezpochyby zaslouzi. Je to totiz cena stejne chladne vykalkulovana jako Genesis samotny :-!
1. 2. 2014 10:34
Re: prémiové puzzle
Mne ta titulna fotka skor pripomina upravene Mondeo. [odkaz]
Avatar - Hotwire
31. 1. 2014 18:34
Re: DESIGN PEKNÝ ELEKTROMOTOR ŠPATNÝ
Ak raz budes mat vodicak a auto a budes ho chciet vymenit za ine, budes este za takeho "bazaroveho kovboja" vdacny. ;-)
Avatar - VL4D
31. 1. 2014 14:40
V pohodě
Hyundaie vůbec nemusím, ale tenhle Genesis ujde.

Nelíbí se mi ta protáhlá zadní světla, hitparáda tlačítek s hodinkami uprostřed, logo mi až příliš připomína výrobce, který dělá pěkný pět a půl metrový kupátka a z profilu v tom trochu vidím BMW 5 GT.

Auto celkově "v pohodě", nic víc, nic míň.
31. 1. 2014 10:26
Re: Cena za cenu?
Tak na Poníka ten horní slepenec nemá, o tom žádná, že jiríku? >:D