Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai ix25 na první uniklé fotografii

Michal Fokt
Diskuze (20)
Podoba chystaného malého SUV značky Hyundai je nejspíše vyzrazena díky úniku první fotky. Namísto fluidního vlnobití očekávejte zmenšené Santa Fe.

Ačkoli kompaktní SUV Hyundai ix35 nepatří k největším zástupcům své třídy, Korejci se rozhodli postavit mu menšího sourozence ix25, zacíleného na Opel Mokka, Renault Captur, Nissan Juke a jim podobné. Automobilky se u těchto aut překvapivě nebojí experimentovat, co se designu týče a tak vznikají v některých případech počiny, značně se vymykající běžnému modelovém portfoliu.

Trošku "jinak" jde očividně v případě ix25 i Hyundai. Světová premiéra tohoto crossoveru se očekává koncem dubna na autosalonu v Pekingu, nicméně únik první fotky (je to sice nepotvrzeno, ale o jaké jiné auto by mohlo jít?) způsobil, že již nyní máme představu o tom, jak bude vypadat.

Korejci na to šli také jinak, avšak "jinak", než ostatní konkurenti - nepostavili žádnou "úchylárnu", ale naopak velmi decentně pojaté auto, inspirované velkým SUV Santa Fe. To evokuje zejména příď vozu, zatímco profil s téměř rovným bočním prosklením a střechou připomíná obdobně trendy řešení u koncernové Kie Soul.

Hyundai ix25 bude postaven na technice nové generace modelu i20, což znamená, že bychom měli očekávat škálu motorů, čítajících benzinový tříválec 1,0 l a čtyřválec 1,25 l, respektive dieselový tříválec 1,1 l a čtyřválec o objemu 1,4 l. Potvrzení reálnosti tohoto obrázku přijde už za pár dní, nejpozěji pak 20. dubna.

Michal Fokt
Diskuze (20)
12. 4. 2014 20:23
Re: vlno
Keď chceš nadávať a urážať, tak choď na topky, tam ti bude hej!
P.S. Nabudúce si píš texty najprv nanečisto + jazykový korektor.
Avatar - bigsoul
12. 4. 2014 17:47
Re: vlno
Jáááj si ma zas dojebal >:D Chod sa jebnúť z mosta blbečku!
12. 4. 2014 08:53
Re: vlno
Pocuvaj bigsoul, najprv si vytunuj slovencinu: krytizujes, nazori, ...
12. 4. 2014 08:49
Re: v eu
Prave ze pride. A aspon si utrhne z kolaca nieco aj pre seba. :-)
Avatar - Rubb
12. 4. 2014 01:44
Re: v eu
>:D >:D >:D :yes: Jako nákup v discontu... >:D :yes: