Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Neos III: korejská budoucnost

Tomáš Votruba
Diskuze (6)
Další ze zajímavých studií, které můžeme spatřit na tokijské motor show, představí Hyundai. Hyundai Neos III je luxusní kombi s nádechem SUV, které by mělo vyjet na cesty v roce 2009.

Další ze zajímavých studií, které můžeme spatřit na tokijské motor show, představí Hyundai. Hyundai Neos III je luxusní kombi s nádechem SUV, které by mělo vyjet na cesty v roce 2009. Alespoň tak si to Hyundai představuje, vůz je skoro pět metrů dlouhý a má pohon všech kol. Konkrétní rozměry jsou 4,98 x 1,96 x 1,68 metru.

Hyundai pro tento model "vymyslel" novou kategorii, a to CUV (Crossover Utility Vehicle), v rámci níž by se měly objevit ještě další dva podobné modely (zřejmě menších rozměrů). Pod kapotou studie Hyundai Neos III je osmiválec o objemu 4,6 litru. Uvnitř se můžeme těšit na obvyklé vychytávky jako head up displej, projekční monitory a podobné lahůdky. Zajímavé je ovládání pomocí trackballu, tedy na způsob toho počítačového. Uvidíme, jestli Hyundai dodrží slovo a my se budeme moci v roce 2009 svézt.

Tomáš Votruba
Diskuze (6)