Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Tucson ix: Jihokorejská ix35 prošla modernizací

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Hyundai zmodernizoval svoje nejmenší SUV také pro trh své domovské země. Od evropské verze se však značně odlišuje.

Hyundai Tucson faceliftTucson ix je jihokorejskou variantou kompaktního SUV, které my známe pod označením ix35. Jeho evropský facelift se představil už v Ženevě a mohli jsme jej vidět také na „domácí“ půdě v Brně, vždyť se stále vyrábí ve slezských Nošovicích. O Tucsonu ix to samozřejmě neplatí, ten vyjíždí z bran továrny v Ulsanu. Oba sourozenci se od sebe nyní značně odlišují.

Evropská ix35 dostala nové hlavní světlomety s pásem diod pro denní svícení, zadní mají jinou grafiku. Černé zůstaly pouze boční prahy, plastové lemy nad nimi jsou nově lakovány v barvě karoserie, stejně jako mřížka chladiče i vstup vzduchu v nárazníku. Tucson ix se chlubí podobnými úpravami kromě zmíněných lemů, které černou barvu neztratily, například zezadu byste rozdíly aktualizovaných modelů hledali lupou. Ovšem pozor! Zepředu je vše jinak, zde má mnohem výraznější a mohutnější masku s trojicí vodorovných chromovaných lamel. Inspirace je zjevná: nová generace většího Santa Fe. Mlhovky nejsou kulaté jako v případě evropského provedení, v tomto případě kopírují tvar svých rámečků.

Společným pro oba modely je kromě minimálních změn interiéru posilovač řízení Flex Steer s účinkem nastavitelným ve třech úrovních. Módy Normal, Comfort a Sport se přepínají tlačítkem. Motory pod kapotami najdeme dva: nový přímovstřikový zážehový čtyřválec GDI řady Nu s objemem 2,0 l a výkonem 122 kW (166 k), respektive taktéž dvoulitrový turbodiesel, který nabídne 135 kW (184 k). Připomeňme, že specifikace agregátu GDI pro starý kontinent by měla disponovat vyššími 130 kW, naftovou pohonnou jednotku si můžeme koupit již ve stávajícím provedení jako nejsilnější volbu.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)