Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XK se vrátí jako luxusní granturismo

Michal Fokt
Diskuze (3)
Zdá se, že spekulace o tom, že se Jaguar s modelem XK definitivně nerozloučil, měly reálný základ. Kupé by se mohlo vrátit jako luxusní velké gétéčko.

Jaguar poté, co svou nabídku obohatil o nový imageový sportovní model F-Type, letos odeslal na odpočinek dosavadní rodinu luxusně-sportovních modelů XK, přičemž oficiálně britská automobilka neplánuje jejich návrat, už nějakou dobu se však spekuluje o tom, že by se XK mohl znovu zrodit jako větší, luxusně zaměřený model, existující výhradně jako kupé. Tím by se více odlišil od F-Type a oslovil zámožnější klientelu.

Tyto dohady nyní podporuje i bývalý projektový manažer pro XK Russ Varney, jenž řekl Autocaru, že "srdce Jaguaru je ve sportovních autech, což je důvod, proč je novým imageovým vozem F-Type, což ale nemusí znamenat, že je XK mrtvý. Dosavadní model spojoval třídu sportovních vozů a GT s větším důrazem na třídu granturismo a není důvod. proč by nemohl existovat nadále jako plnohodnotný GT model".

Současně dodává, že "Jaguar má spoustu plánů s F-Type, ale současně má zájem pokrýt také jiné oblasti a nové XK může být jedním ze způsobů, jak to udělat." S ohledem na to, že v tomto smyslu hovoří projekťák předešlého modelu, lze považovat tyto spekulace o možné budoucnosti modelu XK za velmi... zajímavé.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
5. 12. 2014 10:45
Re: Hurá
Jojo, dobrý zprávy. XK je muj oblíbenec, tak sand se vrátí zpět v nějakém zajímavém designu a s moderní technikou a snad v něm bude i nadále V8 :yes:
Avatar - Magister
5. 12. 2014 07:30
Re: Hurá
No dočkejme času.... :-)
Avatar - Pekelná Micinka
5. 12. 2014 02:32
Hurá
Že bychom s barikem bouchli rychlý špunty? :-)