Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Grand Cherokee Trackhawk zamíří do výroby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Jeep nabídne svým zákazníkům ještě výkonnější model než je aktuální Grand Cherokee SRT. Pod jeho kapotou má být přeplňovaný osmiválec Hellcat.

V první polovině letošního roku se začaly objevovat spekulace o možném vzniku Jeepu Grand Cherokee Trackhawk se stejnou pohonnou jednotkou, jakou disponují kupé Challenger SRT Hellcat a sedan Charger SRT Hellcat.

Nyní MotorAuthority, uvádí, že podle jeho zdroje přímo z koncernu Fiat Chrysler Automobiles dostal Jeep Grand Cherokee Trackhawk zelenou, byl spuštěn jeho vývoj pod označením Project K a údajně došlo i na jeho představení vybraným prodejcům značky Jeep.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk má disponovat kompresorem přeplňovaným vidlicovým osmiválcem Hellcat o objemu 6,2 l, výkonu 527 kW (716 k) a točivém momentu 881 N.m. ve spojení s s osmistupňovou automatickou převodovkou TorqueFlite 8HP90 a pohonem všech kol Quadra-Trac.

Extrémně výkonné SUV pak má samozřejmě ohromovat svými jízdními výkony a zmiňována je schopnost zvládnout akceleraci z 0 na 96 km/h za pouhých 2,7 s, i když zdroje Automotive News uvádějí čas do 3,5 s.

Pro srovnání lze připomenout Grand Cherokee SRT Red Vapor, jehož vidlicový osmiválec HEMI 6,4 l nabízí 344 kW (468 k) a o 624 N.m. S těmito hodnotami pod kapotou umí Jeep akcelerovat z 0 na 100 km/h za 5,0 s.

Vedle výkonů pohonné jednotky a času potřebného k akceleraci byla zmíněna i cena, která se má pohybovat nad částkou 79.999 amerických dolarů, zatímco Grand Cherokee SRT modelového roku 2015 startuje na částce 64.895 amerických dolarů.

V souvislosti s nedávnými informacemi o konci motoru Hellcat do roku 2019 se pak očekává, že se Jeep Grand Cherokee Trackhawk stane raritou, která bude na trhu maximálně jeden až dva roky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - boost.
27. 8. 2015 23:15
FCA
Ještě Vám pár aut, která byla představena dealerů na mítinku v Las Vegas, chybí. :-)

Jeep Grand Wagoneer
full-size Chrysler SUV
Dart R/T & Dart GLH
Jeep Compass
RAM
Dodge Charger
Dodge Challenger ADR