Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep letos uvede v Evropě čtyři nové modely. Které to budou?

David Bureš
Diskuze (23)
Americkému specialistovi na terénní vozy se v Evropě zatím tolik nedaří. Hodlá to však změnit, už letos!

Americký specialista na terénní vozy, značka Jeep, se má v době rostoucí popularity SUV stát klíčovým členem koncernu Fiat Chrysler Automobiles, když by dokonce mohl být největší značkou skupiny. O růst se bude snažit už letos, když na evropské trhy uvede hned čtyři nové a modernizované vozy.

Modelová ofensiva byla zahájena již loni příchodem nové generace Compassu. Letos pak dojde k modernizaci modelů Cherokee a Renegade. Zatímco podobu prvního už jsme poznali (faceliftovaná verze dostala novou příď už bez rozdělených světlometů), vzhled inovovaného Renegadu teprve uvidíme. Představen má být 1. června v rámci prezentaci budoucích plánů koncernu.

Důležitým příchodem letošního roku je také nová generace legendárního offroadu Wrangler. Evropanům se již představila na nedávném ženevském autosalonu, do prodeje na starém kontinentu má vstoupit v druhé polovině roku.

Novými a modernizovanými automobily chce Jeep konečně zaujmout evropské zákazníky, mezi kterými se mu zatím až tolik nedaří. Podle statistik ACEA loni v Evropě prodal 108.655 automobilů, o 3,5 % více než před rokem. Růst je sice dobrý vždy, s ohledem na popularitu SUV to u specialisty na takový druh vozidel ale není žádný zázračný výsledek. Čekalo se zkrátka víc.

Toho jsou si vědomi i přímo v Jeepu, ředitel evropského zastoupení značky Jeff Hines dokonce neváhá tvrdit, že loňské prodeje byly pro něj zklamáním. Výsledky značky podle jeho slov ovlivnilo zdržení příchodu nového Compassu na trh, tento model totiž patří do klíčového segmentu středně velkých SUV. Letos už bude vůz v prodej celý rok, a tak v kombinaci s letošními novinky Hines očekává, že prodeje Jeepu v Evropě budou mnohem lepší. Tak uvidíme!

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - Barrichello
22. 3. 2018 13:21
Prodeje Jeepu v Evropě
táhne pouze staré GrandCherokee, přítí rok to bude 10 let co byl model dokončen a co USA brázdily prototypy....(výroba díky krizi odstartovala později). Stále nejprodávanější model a sekunduje mu nový Compass.

Prodeje Renegade šly výrazně dolů, Cherokee nekupuje skoro nikdo a Wrangler si kupují jenom nadšenci a sem tam firmy jako náhradu za Defender.

Avatar - Barrichello
22. 3. 2018 13:17
Re: Jeep
Jeep rozhodně není prémiová značka, ani v USA.

mezi prémiové značky v USA jde počítat pouze Cadillac, Lincoln a s přihmouřením jednoho oka Buick. Nic dalšího.
Avatar - Sumi2000
21. 3. 2018 19:52
Re: Cherokee
V Cherokee je místa méně než v menším VW Tiguan..a je o dost delší a dražší.
I KDYŽ I TEN VW JE V PLNÉ PALBĚ ZA NESMYSL..
21. 3. 2018 16:38
Re: Cherokee
V EU sú jeepy dosť predražené, to je fakt. Cherokee mám doma ako druhé auto a nezdá sami že je nejako stiesnené. Priestoru je tam celkom dosť. Kufor je menší, ale postačuje na bežné nákupy. Keďže sa predáva aj vo verzii trailhawk, nebolo možné ten kufor natiahnuť ani do dlžky ani do hlbky, inak by bol v teréne nepoužiteľný, čo je vlastnosť prakticky všetkých jeho konkurentov.
Avatar - praděda7
21. 3. 2018 14:31
Re: Cherokee
No právě. To není jen motor. Plus náklady na vývoj a dlouhodobé zkoušky ohledně životnosti. U koncernu je to jednodušší, protože se jedná jen o převzetí motoru a příslušenství od dalšího modelu.