Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K padesátinám roadsterů Mercedes: SL Edition 50

Ondřej Láník
Diskuze (8)
V letošním roce se sešlo hned několik automobilových jubilejí. Mercedes-Benz si připomíná 50 let od představení prvního SL a při té příležitosti uvádí na trh omezenou pětisetkusovou sérii SL “Edition 50”.

V roce 1954 byl na newyorské autoshow poprvé prezentován model, který se stal jedním z legendárních automobilů značky Mercedes-Benz. Současná generace, která je na trhu tři roky, je nyní v nabídce ve speciální jubilejní sérii, která se na trhy dostává nyní a automobilka počítá s jejím rozprodáním během posledních měsíců letošního roku.

Za přibližně 92 tisíc euro je v nabídce model SL 350, SL 500 příjde ve výročním vydání na necelých 110 tisíc euro. Příplatek přibližně 12000 euro proti standardním verzím je vyvážen nejen vyšší potenciální sběratelskou hodnotou (bude vyrobeno jen 500 ks)

, ale také exkluzivními detaily v podobě matně lakované masky chladiče s chromovanými hranami žeber, osmnáctipalcovými koly, ventilovanými sedadly potaženými kůží nappa, zatmavenými koncovými svítilnami. Charakteristická jsou pro tuto verzi loga na výstupech chladícího vzduchu za předními koly na středové konzole a na opěrkách hlav. Roadster SL Edition 50 bude dodáván ve "stříbrné šípové" barvě (Silver Arrow) nebo brilantní černé z programu individualizací designo.

K další výbavě patří bi-xenonové světlomety, parkovací asistent Parktronic a pneumatiky o rozměru 255/40 R 18 (vpředu), resp 285/35 R 18 (vzadu). Technika vidlicového šestiválce 3,7 l/180 kW (SL 350) i vidlicového osmiválce 5,0 l/225 kW (SL 500) zůstává stejná, automobil bude dodáván pouze v provedení s levostranným řízením.

Náš loňský test Mercedesu SL 350 najdete zde: TEST Mercedes-Benz SL 350 - Superstar.

Ondřej Láník
Diskuze (8)