Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Pro_Cee´d GT na první oficiální skice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Jihokorejská automobilka uvolnila první nákres ostrého hatchbacku pro_ cee´d GT. Vypadá opravdu dramaticky, ale bude taková i realita?

Spekulace o příchodu výkonného provedení modelu pro_cee´d se médiích objevují již pár měsíců a nyní jim začíná dávat jasnější obrysy samotná automobilka.

Na první skice je připravovaný jihokorejský hot hatch samozřejmě dynamicky natažený a snížený, ale již zde jsou jasně viditelné změny v oblasti designu předního nárazníku, masky chladiče a litých kol oproti standardnímu provedení představenému v Paříži.

Kia doplňuje skicu prvními velmi stručnými informacemi o technice. Pod kapotu míří přeplňovaný 1,6litrový čtyřválec T-GDI s výkonem přes 200 koní (149 kW), který bude spolupracovat s šestistupňovou manuální převodovkou.

Tyto informace potvrzují dřívější neoficiální informace, které uváděly, že nejsilnější verze třídveřového hatchbacku bude poháněna přeplňovaným čtyřválcem 1,6 Turbo GDI. Ten už pracuje v Hyundai Veloster Turbo.

Kromě agresivnějšího vzhledu a výkonnější pohonné jednotky má pro_ cee´d GT nabídnout i sportovnější nastavení podvozku než jeho méně výkonní sourozenci. Kontakt s asfaltem mají zajišťovat 18palcová litá kola.

Světové výstavní premiéry pro_ cee´du GT se s největší pravděpodobností dočkáme na některém ze světových autosalonů na začátku příštího roku a vstup na trh je automobilkou potvrzen na léto 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
28. 11. 2012 12:18
Re: v reale
A kdy ty si naposled je v nějakym Opelu? A počítač, PS3, či X360 neberu :-!
Avatar - šmoula nešika
27. 11. 2012 20:00
Re: v reale
Mně se Cee´d II hrozně nelíbí už od doby, co se představil. Takže nějaké „pro GT“ to nezachrání. A jinak Astra OPC - no neuraž se, je to pěkné, ale je to Opel :-( . Já bych dal :yes: spíš Golfu GTI nebo atmosféře v rendlíkovi.
Avatar - šmoula nešika
27. 11. 2012 19:55
Re: Monstertruck
Říká se jim šampóni a povětšinou hrají fotbal.
Avatar - šmoula nešika
27. 11. 2012 19:53
Re: Rozzlobený Ceed
Podoba čistě náhodná. Hahaha >:D >:D >:D
Re: Monstertruck
Protože to dnešní nagelovaní zmrdíci tak žerou. Je to přece tak krutopřísně kchůůůl... :no: