Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg Regera je s novými aerodynamickými prvky jako vesmírná loď

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Švédský Koenigsegg zveřejnil vizualizace svého modelu Regera doplněného o Aero Pack, zahrnující sadu aerodynamických prvků. Hypersport díky nim působí ještě dynamičtějším dojmem.

Koenigsegge Regera již ve své původní podobě, v níž se představil na autosalonu v Ženevě v roce 2015, vyniká dynamickými liniemi, ale nový Aero Pack dodává jeho zevnějšku pořádnou dávku napětí a rychlosti.

Za návrhem sady aerodynamických prvků, kterou tvoří větší přední spoiler spolu s dvojicí malých plošek usazených na rozích a především winglety, doplňující výsuvné přítlačné křídlo na zádi, stojí Mattias Vöx, návrhář a manažér stavby prototypů malé švédské automobilky.

Vedle nových aerodynamických prvků zaujme toto provedení modelu Regera i kombinací šedého laku karoserie s odhalenými uhlíkovými vlákny na některých jejích částech. Za pozornost pak rovněž stojí interiér, jemuž vládnou uhlíková vlákna v kombinaci čalouněním kůží čokoládově hnědé a téměř bílé barvy s prošíváním nití kontrastní barvy.

Koenigsegg Regera kromě svého vzhledu přitahuje pozornost samozřejmě i svou technikou. K pohonu tohoto stroje slouží uprostřed umístěný vidlicový osmiválec 5,0 l se dvěma turby, který doplňuje trojice elektromotorů. Celý systém poskytuje minimálně 1119 kW (1520 koní). Chybí tradiční převodovka, unikátní systém Direct Drive její potřebu eliminuje.

Skandinávská raketa zrychluje z nuly na stovku za 2,8 s, na dvojnásobek se dostane během 6,6 s a trojnásobek jí trvá pouze 10,9 s! To znamená, že na maximum 399 km/h vystřelí v čase kolem 20,0 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - flyboyeda
12. 2. 2017 20:41
Blbost
:no:
7. 2. 2017 12:57
Minimální výkon
Uff, 1119 kW je minimální výkon, kolik je potom maximální ?