Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Komplet nový Opel Insignia se ukazuje: Bude to Grand Sport!

Martin Machala
Diskuze (39)
Zatím ještě v lehké kamufláži, pod maskováním je to ale on – zbrusu nový Opel Insignia. Grand Sport, prosím!

Kdybych si mohl dovolit spekulovat, tipnul bych si, že doplňkové označení Grand Sport vzniklo hlavně kvůli odlišení od stávající insignie. Novinka se totiž nejprve představí jako pětidvéřový hatchback (ano, Opel říká, že půjde o hatchback, já na fotkách vidím spíš liftback…), lze tedy předpokládat, že minimálně kombík bude ještě nějakou dobu pokračovat.

Sportovním označením možná Opel chce rovněž upozornit na dynamičtější siluetu (Insignia Grand Sport bude o centimetr širší, o tři nižší, rozvor se protáhl o devět čísel, celková délka o pět a půl centimetru), v tiskové zprávě samozřejmě nezapomíná zdůraznit kilogramový úbytek – proti předchůdci je Insignia Grand Sport až o 175 kg hubenější. Odstraněn by měl být rovněž druhý známý nešvar, tedy jen průměrně prostorný interiér. Byli bychom rádi!

Design bude logicky pokračovat v trendu nastoleném novou astrou, k dispozici prý bude veškerá myslitelná konektivita. Grand Sport bude stát na kompletně nové platformě, bližší informace k technice nebo motorům zatím Opel nezveřejnil.

Nová Insignia Grand Sport se poprvé představí v březnu na ženevském autosalonu, my jsme však se zamaskovaným prototypem už jezdili! Exkluzivní jízdní dojmy s Opelem Insignia Grand Sport přineseme v pondělí.

Martin Machala
Diskuze (39)
29. 10. 2016 19:13
test
Test
27. 10. 2016 21:16
Re: 2.0
ja slysel ze opc bude 3.0 V6, ale je mi to celkem jedno, mam insignii opc rok a pul a je to pecka, akorat ta spotreba, pod 11.5 se neda dostat, ale odpustim ji to :yes: treba ten novejsi motor nebude takovej zrout
Avatar - qwerty99
27. 10. 2016 08:10
Re: Insignia má velkou šanci zamíchat číslama
Me by vzdy zajimalo kolikrat s insignii clovek, kterej ji takto hani jel :-)

mam ji skoro 3 roky a krome drobnejch much v infotaimentu nemuzu rict spatneho slova.
a ten stisneny interier mi na mejch 197 cm prijde OK.

qwerty
Avatar - miromen
26. 10. 2016 21:57
Re: Posun správným směrem
No ja čtu docela jine info a vesměs to potvrzuji i majitele , že komfort a kultivovanost je jinde a to na značně vyšši urovni. Taky se mi nelibi odklon , ale holt to tak ford chtěl , tak to tak ma. A stale nechapeš to , že je tu druha stranka mince , ktera je pravě patrna i na te astře , ktera byla třidně vysoce komfortni a kultivovana a to s novou generaci padlo. Navic i to co je vidět je oproti předchudci ošizene a otazne je to , jak je na tom to co oko nevidi. Všeho moc škodi a par kilo navic by klidně snesla , jenže pak by nepatřila k tomu nejlevnějšimu ve třidě a to i u noveho modelu. A dost pochybuji , že by opel nějaky model dotoval ze sveho.
26. 10. 2016 21:42
Re: Insignia má velkou šanci zamíchat číslama
No, jinak super Talisman bohužel končí na 1,6 l.... :-( :-( :'-( :no: