Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Centenario může mít za základ Aventador

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Novinka připravována automobilkou s býkem ve znaku na oslavu stého výročí narození jejího zakladatele má podle nejnovějších informací vycházet z techniky Aventadoru.

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini se narodil 28. dubna roku 1916 ve vesnici Renazzo di Cento v italské provincii Ferrara a svou automobilku založil na počátku roku 1963.

Vedení Lamborghini hodlá významné výročí narození zakladatele oslavit uvedením speciálního modelu, o němž se začalo mluvit již v létě letošního roku. Původně se mluvilo o stroji vycházejícím čistě z modelu Aventador, ale následně se objevily informace o možném použití karoserie menšího Huracánu ve spojení s dvanáctiválcovým motorem.

Stephan Winkelmann, prezident automobilky Lamborghini, nyní v rozhovoru pro PistonHeads ovšem opět nasměroval pozornost především směrem k Aventadoru. Novinka má podle jeho slov navázat na extrémní modely Reventón a Veneno.

Kromě poodhalení základu v podobě Aventadoru potvrdil Stephan Winkelmann, že nové výroční Lamborghini vznikne v počtu dvaceti exemplářů, což do jisté míry odpovídá starším informacím o dvacítce kupé a deseti roadsterech.

Technika v podobě šasi, motoru a náprav má tedy vycházet z aktuálního dvanáctiválcového Lamborghini, ale svým designem i jízdními výkony má výroční model podle slov Stephana Winkelmanna představovat zcela nový vůz.

Podle starších informací má být nové Lamborghini poháněno atmosférickým vidlicovým dvanáctiválcem o objemu 6,5 l a výkonu 566 kW (770 k) a jeho cena se má pohybovat okolo 1,9 milionu amerických dolarů (zhruba 47,5 milionu Kč).

Lamborghini Centenario, jak je prozatím očekávaná novinka označována, se má veřejnosti oficiálně představit na březnovém autosalonu v Ženevě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)