Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové SUV Lamborghini Urus odhaleno! Díky multimediálnímu systému...

David Bureš
Diskuze (14)
Vzhled chystaného SUV ze Sant‘ Agaty naváže na tvary stejnojmenného konceptu z roku 2012. Tvarování přídě se ale změní.

Lamborghini se připravuje na premiéru své třetí modelové řady „super SUV“ Urus, které se světu poprvé představí v pondělí 4. prosince. Na příchod novinky automobilka láká sérií videí prezentující schopnosti vozu. V nejnovějším snímku ale Lamborghini možná ukázalo více, než chtělo...

Video prezentující jízdní mód Corsa určený pro sportovní jízdu totiž odhalilo podobu auta, a to prostřednictvím krátkého záběru na displej multimediálního systému auta, na němž je zobrazen obrázek Urusu, a to bez jakéhokoliv maskování.

Snímek tak potvrzuje dřívější zprávy, že Urus se proti stejnojmennému konceptu z roku 2012 v některých ohledech promění. Výraznou změnou projde příď, přepracované budou jak světlomety, tak nárazník s jinak tvarovanými chladicími otvory. Výsledkem bude agresivněji pojaté auto než koncept. Třeba silueta bude ale s konceptem zachována, jak ostatně potvrdily dřívější špionážní záběry maskovaných prototypů modelu Urus.

Vedle záběru na obrazovku multimediálního systému video odhalilo i další záběry z interiéru. Víme tak, že přístrojový štít bude digitální, s různými režimy zobrazení. Reproduktory hudebního systému pak dodá Bang & Olufsen, jehož techniku používají i vozy mateřského Audi. Zvláštně tvarovaný přepínač jízdních režimů Anima už odhalily nedávné špionážní fotky, stejně jako startovací tlačítko ve stylu stíhacích letounů, jaké má už Aventador i Huracán.

Lamborghini Urus bude poháněno dvakrát přeplňovaným čtyřlitrovým osmiválcem o výkonu 478 kW (650 koní), o rok později se dočkáme také osmiválcového plug-in hybridu. Automobilka před prezentací zdůrazňuje fakt, že Urus nebude jen autem pro silnici, ale nebude se bát ani terénu. Dokazuje to právě sérií videí, na nichž se Urus prohání v různém prostředí – na závodní dráze, na sněhu, na poušti i v terénu.

David Bureš
Diskuze (14)
23. 11. 2017 11:07
Re: Ak
aj oni ho majú majú v porovnaní s majiteľmi loganov, fabií a pánd.
Avatar - vabis
23. 11. 2017 09:43
Re: Tlačítkové faux paus!
Vizualne podle ocekavani, hracka zajimava. Neco velmi velmi podobneho melo v hlave urcite vic lidi uz od dob LambaLM. Nyni zbyva jen dotazeni Bmw X7 , Galibieru a je hotovo. Stavba takovehoto automobilu je vzdy vyzvou, proto me zajima, jaka jsou pouzita reseni. Aby z toho nebyla jen tezka, ne mnoho umejici Bentayga. Sofistikovane postupy umi treba McLaren, Lambo neznam proto se necham prekvapit.

Doufam, ze nektere moderni prvky typu chrom = nalakovany plast, kuze = eko kuze, koncovka vyfuku jen jako nesrazi auto, jak se dnes stava. Jako motor pouzit 4 litr 650koni nepovazuji za strastne a volam po biturbu 5-7 litru okolo 800 koni. Takhle to moc nepojede a kravalu bude plno. Mladi Dubajcanci se tedy budou citit uplne stejne, jako jsme se citili my s Jawou Pionyr, kdy jsme s ni litali po chodbach panelaku urazejic stupackama omitkove rohy. Jejej to byly casy.

Avatar - wakantanka
22. 11. 2017 20:17
Re: Ak
akože, keď prvý krát presiaklo ako sa bude SUV Lambo volať, tak mi napadlo to isté >:D >:D >:D
22. 11. 2017 19:24
Re: Ak
Hlavne niečo uhladenejšie, toto vyzerá spredu jak morský ďas...
Inak ten Urus mi v mysli evokuje Ursus a to vieš, čo bolo...
22. 11. 2017 18:32
Re: Ak
Už vidím ten egopocit u majitelů Dustera.