Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranCorsa: Jak by mohl vypadat nejsportovnější Neptunův trojzubec?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Maserati už potvrdilo, že jeho nový sportovní model bude mít motor vpředu. Mohl by tedy klidně vypadat třeba nějak takhle.

Fiat se vůbec netají tím, že chce nejen přivést značku Maserati k ziskovosti prostřednictvím SUV modelu Levante a sedanu vyšší střední třídy Ghibli, ale současně tyto kroky vyvážit obohacením nabídky o sportovní model, menší, než současná dvojice GranCabrio a GranTurismo. Dlouho se spekulovalo o tom, že půjde o derivát modelu Alfa Romeo 4C, ale použití většího než čtyřválcového motoru by patrně v šasi Dallary nedělalo dobrotu a příští GranSport tedy bude úplně odlišné koncepce, současně ale zcela v duchu současné éry Maserati, tedy s motorem za přední nápravou a pohonem zadních kol.

Očekává se, že GranSport využije zkrácené šasi GranTurisma a že se pod jeho kapotou objeví jak vrcholná verze s přeplňovaným V8, tak civilnější přeplňovaná V6. Naopak vůbec není známo, jak bude vůz vypadat, i když soudě podle nejnovějších modelů značky by bylo možné si o tom docela dobrou představu udělat.

Pokud ovšem na to nemáte dostatečnou fantazii, učinil to za vás student designu A. J. Merk z ohijského Clevelandu, jenž nakreslil koncept Maserati GranCorsa, které by klidně mohlo budoucí italský sporťák představovat. Působí dojmem relativně malého auta, má mnohem sportovnější proporce, než GranTurismo, kratší rozvor a dynamickou siluetu. Jediným problémem je, že Merk svou kreaci prezentuje jako vůz s motorem uprostřed. Ale tím se nenechte odradit, pod přední kapotu GranCorsy by se při troše snahy motor určitě vešel také. Prostě a jednoduše by takhle nějak chystaný GranSport za pár let opravdu mohl vypadat.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Jaros71
16. 4. 2013 12:59
Pěkné
:yes:
To by byla pecka... :-)