Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-3 vs. Renault Captur: Kdo si lépe poradí s vyhýbacím manévrem?

David Bureš
Diskuze (41)
Losí test ukázal, že Mazda CX-3 a Renault Captur se při vyhýbacím manévru zachovají velice odlišně. Jeden jde do přetáčivého smyku, druhý zarazí elektronika.

Video se připravuje ...

Před již tradičním pátečním srovnávacím testem tu pro vás máme ochutnávku v podobě videa. V pátek proti sobě postavíme dvě malá SUV, Mazdu CX-3 a Renault Captur, u nichž jsme mimo jiné zjišťovali, jak se zachovají v krizové situaci. Vyrazili jsme tak do letiště v Hoškovicích u Mnichova Hradiště, kde jsme si pro ně připravili losí test.

A simulace vyhnutí se nenadálé překážce dokazuje, že každý z automobilů se v takové situaci zachová zcela odlišně. Ostatně podívejte na přiložené video, v němž Mazda ukáže svůj hravý charakter, zatímco u Renaultu tvrdě zasáhne elektronika. Japonka se tak překážce vyhne rozevlátým smykem, zatímco Francouz se možná sice skoro zastaví, jenže zůstane velice stabilní.

Za volantem Mazdy se tak budete bavit, jenže v krizové situaci může auto hlavně nezkušeného řidiče nemile překvapit. Naopak nad Capturem bedlivě bdí elektronika. Na zatáčkovité trase je to až únavné, protože přestože se zdá, že auto ještě rychlost v pohodě zvládá, blikající kontrolka elektronických pomocníků dokazuje, že asistenti nechtějí nechat nic náhodě. Jenže v krizové situaci pomocníci nezkušenému řidiči opravdu pomohou a asistují mu, aby udržel správný směr.

Ve finále je tak každý z automobilů ideálně naladěn pro svoji cílovou klientelu. Mazda CX-3 potěší milovníky řízení, které nechá v jakékoliv situaci vyniknout. Naopak Renault Captur maminkám s dětmi okamžitě pomůže, když je na jejich cestě potká něco nenadálého.

To je prozatím vše, vy zatím můžete tipovat, jaký z automobilů v pátečním srovnávacím testu zvítězí. Bude to sportovně laděná Mazda CX-3, nebo nejprodávanější malé SUV v Evropě, neboli Renault Captur? Dodejme, že jsme proti sobě nasadili benzinové čtyřválce, 2.0 Skyactiv-G a 1.2 TCe. Přestože se svým objemem liší o 0,8 litru, hodnoty výkonu a točivého momentu jsou u nich prakticky totožné.

David Bureš
Diskuze (41)
2. 7. 2017 21:18
Re: renault
suhlasim s tebou. Nechapem tu filozofiu redaktora, ved tu mazdu rozhadzalo ako keby mala zle tlmice, Captur to dal s prehladom.

A staci, aby tam bola iba blba mlaka a zrovna tuto situaciu by uz mazda z tym prenosom sil nedala ani keby mala kolajnice pod sebou, tam by uz ziadna elektronika nepomohla a reci o skusenych vodicoch si moze redaktor odpustit kedze su uplne mimo reality.
Ktory skuseny vodic si kupi captur/cx-3?

za mn a jednoznacne vitazstvo Renaultu a to rozhodne nie som fanusik znacky
16. 6. 2017 21:35
Re: Hruška s Jablkem
Prave ta ruda perla a revolution top slusi mazdam nejvice... hned v zavesu je ta seda.
16. 6. 2017 21:32
Re: Všichni opravdu lpíme na vyhýbacím manévru provedeném pr
Zakazal bych losy... takhle to prece v eurokolchozu vedenem socany chodi ;-)
16. 6. 2017 21:06
Re: Srovnání
Tento test z hľadiska bežného užívateľa dopadol pomerne špatne pre mazdu a renault ho dal s prstom v nose ;-)
Avatar - Ronault.
16. 6. 2017 14:53
Re: Pretáčavý šmyk
Souhlas, z kategorie aut pro holky a důchodce vyšel vítěz pro mě Capture, jinak by to bylo u roadsterů třeba...