Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 Levanto je jako západ slunce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Mazda se spojila se stále populárnější firmou Garage Italia Customs a výsledkem spolupráce se stal výjimečný exemplář roadsteru MX-5, který dostal jméno Levanto.

Garage Italia Customs má na svém kontě řadu stylově upravených automobilů, z nichž lze připomenout Alfu Romeo 4C La Furiosa, BMW i8 Futurism Edition či Jeep Renegade Hell’s Revenge.

Nejnovějším dílem této italské společnosti je okouzlující Mazda MX-5 se jménem Levanto, která vznikla na zakázku samotné japonské automobilky a je poctou slavnému surfařskému filmu The Endless Summer z roku 1966, v němž režisér Bruce Brown zachytil dvojici amerických surfařů na cestě kolem světa za perfektní vlnou.

Mazda MX-5 Levanto ovšem není ozdobena nosičem surfových prken, ale odkazuje na cestu za nekonečným létem. Tomu odpovídá dvoubarevné provedení její karoserie, kdy zářivě oranžová přechází v modrou a navozuje podobný dojem jako dlouhý letní západ slunce.

Vedle svého exteriéru pak roadster, stojící na 17-palcových kolech, zaujme i úpravou interiéru. Ten se totiž dočkal ještě výraznější proměny. Sedadla, středový tunel, výplně dveří, palubní deska i volant jsou totiž potaženy džínovinou ve dvou odstínech modré, kterou doplňuje prošívání oranžovou nití.

Jméno Levanto si pak Mazda spolu s Garage Italia Customs vypůjčila od obce v regionu Ligurie, v italské provincii La Spezia, ležící v severozápadní části země, v Janovském zálivu, na pobřeží Ligurského moře. Právě zde se totiž měla zrodit vášeň Italů pro surfování.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Wolfsteen
28. 6. 2016 10:32
Re: DESIGN
Souhlasím. Kdyby tou džínovinou potáhli jen sedadla, tak OK. Ale takhle to vypadá divně. Z venku ovšem naprostá nádhera.
28. 6. 2016 09:46
k interiéru ...
.. hmm. Spíše bych to bral jako ukázku toho, že dnes Vám palubku dají do kůže nebo čeho chcete, za relativně málo peněz. A někteří si kvůli toho kupují o statisíce dražší auta ...
28. 6. 2016 09:45
Zvenku nádhera
Úplně z toho číší pohodička ...
Avatar - Emel
28. 6. 2016 09:13
Re: DESIGN
Taky na to koukám, jak se to krčí, je to divně sešité... dokonce džínový potah volantu :-O
28. 6. 2016 08:41
DESIGN
...zvenku zajímavé a hezké. Nevím proč, ale z interiéru se mi chce zvracet. Nic proti džínovině, ale obastlit tím takřka všechno je minimálně nevkusné... 8-s